21 juli 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1A xx

Published on oktober 9th, 2017 | by Sofi Eriksson

0

Antallet af voldsanmeldelser i svenske skoler stiger

2017-10-09:

Til og med august i år har Arbetsmiljöverket modtaget 295 anmeldelser om fysisk vold i svenske grund- og gymnasieskoler, hvilket er en øgning på 28 procent. Foto: News Øresund

Antallet af anmeldelser af fysisk vold i de svenske skoler er øget med næsten 30 procent i årets første otte måneder, sammenlignet med samme periode sidste år – og 70 procent af anmeldelserne omhandler vold mod lærere og skolepersonale. Det viser en undersøgelse Dagens nyheter har lavet med oplysninger fra Arbetsmiljöverket.

– Trenden i skolen lader til at følge den almene samfundsudvikling på arbejdsmarkedet når det gælder anmeldelser om trusler og vold, som vi har set og som er i stigning, siger Kristian Hansson på Arbetsmiljöverket.

Til og med august i år har Arbetsmiljöverket modtaget 295 anmeldelser om fysisk vold i svenske grund- og gymnasieskoler, hvilket er en øgning på 28 procent. 70 procent af volden er rettet mod lærere og skolepersonale.

Om det skyldes at den faktiske vold er øget, eller at flere vælger at anmelde er dog uklart. Men uanset hvad, så mener talsmand for Lärarförbundets Johanna Jaara Åstrand at det er en uacceptabel situation.
– Det her er et rigtigt alvorligt signal og jeg går ud fra at Arbetsmiljöverket udreder hvilke grunde der ligger bag, siger hun i en kommentar til DN.

Arbetsmiljöverket oplyser at undersøgelsen skal danne grundlag for bedømmelsen af hvordan myndighedens ressourcer skal fordeles. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑