15 juli 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on juni 19th, 2017 | by Sofi Eriksson

0

Arkæologisk center vil være Skånes største turistattraktion

2017-06-19:

Foto: Uppåkra arkeologiska center

Uppåkra arkeologiska center vil være Skånes største turistattraktion og samtidig være et verktøj for skolebørn indenfor emnerne arkæologi, naturvidenskab oh historie. Satsningen på skolebørn har nu givet det arkæologiske center 1,5 millioner svenske kroner fra Sparbanksstiftelsen Finn. Det oplyser Sydsvenskan

Med start 100 år f. Kr. og i over tusind år fremad var Uppåkra, som ligger udenfor Lund, et magtcentrum som strakte sig over 44 hektar. I 1934 gjorde man de første fud på pladsen som viste spor efter boliger, handelsvarer og håndværk. I dag lokker Uppåkra arkeologiska center mange turister til, frem for alt børn, som vil vide mere om den historiske plads. Sidste år besøgte 6.000 barn centret, hvilket var 4.000 flere end året inden.

Centret bruges i dag også som en del af undervisningen i naturvidenskab, arkæologi og historie gennem samarbejder og pædagogiske programmer for skoleklasser.

– Det er positivt for os at kunne bidrage til Uppåkras aktiviteter. især når de har valgt at satse på børnene og deres evne til at bruge Uppåkra som et instrument til at lære sig forskellige emner i skolen, siger Björn Ovander, bankchef hos Sparbanken Skåne til Sydsvenskan.

Donationen fra Sparbanksstiftelsen Finn skal bruges til at opruste lokalerne. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑