11 december 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1A xx

Published on december 15th, 2017 | by Thea Wiborg

0

Bred aftale om at hæve pensionsalderen i Sverige

2017-12-15:

Regeringen har fået støtte fra de borgerlige alliancepartier til en pensionsreform som hæver grænsen for at få folkepension fra 61 til 64 år. Det skal ske i etaper og først være gennemført i 2026. Derudover hæves grænsen for hvor længe arbejdstagere har ret til at blive på arbejdsmarkedet fra 67 til 69 år. 

Det svenske pensionssystem har ikke været revideret de seneste 20 år og siden da er den gennemsnitlige levealder steget med 2,4 år, ifølge regeringen. Torsdag præsenterede regeringspartierne, Miljöpartiet og Socialdemokraterna, sammen med de fire borgerlige partier en pensionsreform. Muligheden for at få folkepension hæves i etaper fra 61 år i dag til 64 år i 2026. Samtidig får arbejdstagerne ret til at blive på arbejdsmarkedet til de er 69 år. Pensionsbeløbet afhænger af ved hvilken alder man vælger at gå på pension.

Udover at hæve pensionsalderen er partierne også blevet enige om flere andre tiltag inden for pensionsområdet. Det bliver blandt andet indført skarpere kontrol med aktører som tilbyder pensionsopsparing i fonde, et tillæg for pensionister med lave indkomster og mulighed for højere boligtillæg. Fremover skal der også nedsættes et råd som skal inkludere arbejdsmarkedets parter i arbejdet med at forbedre mulighederne for et langt arbejdsliv samt en delegation som skal se på aldersdiskriminering. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑