18 oktober 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2C xx

Published on april 21st, 2015 | by Johan Wessman

0

Dansk-svensk kraftsamling mod grænsehindringer i Øresundsregionen

2015-04-21:
Nordenministrar

To ministre som vil mindske antallet af grænsehindringer i Øresundsregionen – Danmarks minister for nordisk samarbejde Carsten Hansen (S) og hans svenske ministerkollega Kristina Persson (S) har nedsat en arbejdsgruppe, hvis opgave er at fjerne fem grænsehindringer. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet och News Øresund

Danmarks og Sveriges nordenministre har bestemt sig for at fjerne fem grænsehindringer, som begrænser udviklingen i Øresundsregionen. En arbejdsgruppe er blevet nedsat og allerede i slutningen af juni mødes ministrene i Odense.

I forbindelse med Nordisk Ministerråds møde på Grønland i marts havde Danmarks minister for nordisk samarbejde Carsten Hansen (S) og hans svenske kollega Kristina Persson (S) et møde, hvor de diskuterede hvordan integrationen i Øresundsregionen kan forbedres. Det resulterede i en beslutning om en handlingsplan for at fjerne fem større grænsehindringer, som hæmmer væksten og integrationen mellem landene.

En særlig arbejdsgruppe er nu blevet nedsat under ledelse af begge landes udenrigsministerium. Fem grænsehindringer skal identificeres af arbejdsgruppen inden den 1. maj. Derefter skal de aktuelle fagministerier kontaktes for at udarbejde forslag til løsninger. Målet er at have valgt fem grænsehindringer og lave en handlingsplan for hvordan disse skal løses inden ministrene mødes igen i Odense den 24-25. juni i forbindelse med Nordisk Ministerråds møde.

Ministrenes bilaterale arbejdsgruppe for at mindske antallet af grænsehindringer i Øresundsregionen, erfarer News Øresund, skal samarbejde med det nordiske Grænsehindringsråd og det regionale politiske samarbejde i Øresundskomiteen. Fra dansk side opgives det blandt andet, at der er mandat for at løse spørgsmålet om tjenesteledighed ved politisk arbejde for personer bosat på den ene side og med job på den anden.

Til Sveriges Radios ekoredaktion opgiver Kristina Persson, Sveriges minister for nordisk samarbejde, at hun tror, at den nye arbejdsgruppe mod grænsehindringer mellem Danmark og Sverige kan bidrage til øget vækst og integration i Øresundsregionen.
”Det betyder at man får bedre adgang til hinandens arbejdsmarkeder og boligmarkeder, så man kan vælge hvor man vil arbejde og hvor man vil bo. Det er godt for indbyggerne og for den økonomiske udvikling. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑