26 mars 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1C xx

Published on marts 5th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Dansk-svensk samarbejde når København skal være vært for LGBTQ-sportsbegivenheden EuroGames 2021

2018-03-05:

I søndags stod det klart, at den danske idrætsforening Pan Idræt vandt retten til at afholde EuroGames 2021. Foto: Pressefoto Happy Copenhagen – Wilfred Gachau

Efter den danske idrætsforening Pan Idræt søndag blev udnævnt som arrangør af EuroGames 2021, står det klart, at LGBTQ-sportsbegivenheden og WorldPride i 2021 vil blive arrangeret samtidigt i både København og Malmø. Det er første gang at World Pride, verdens største pridefestival, og EuroGames arrangeres samtidigt. Lars Christian Østergreen, administrerende direktør for Happy Copenhagen, der står for at arrangere begivenheden, siger, at samarbejdet mellem Malmø og København vil føre til et endnu større fokus på LGBTQ-relaterede spørgsmål.

I oktober forrige år blev det bestemt, at Copenhagen Pride skal arrangere WorldPride 2021. I søndags blev det yderligere bestemt, at LGBTQ-sportsbegivenheden EuroGames også skal afholdes i København samme år. Begivenhederne vil blive afholdt samtidigt, i både København og Malmø, og vil gå under ét samlet navn: Copenhagen 2021.

– Det er ret unikt at have én begivenhed, som foregår i to lande. Det er jo København, som har vundet retten til World Pride, men samarbejdet mellem København og Malmø er rigtig godt, og på den måde får vi en større begivenhed i 2021, siger Lars Christian Østergreen, administrerende direktør for Happy Copenhagen, som står for at arrangere begivenheden på vegne af Copenhagen Pride og Pan Idræt, til News Øresund.

– Jo større begivenheden bliver, desto større bliver fokusset på LGBTQ-relaterede spørgsmål i resten af verden.

Ideen om at arrangere World Pride og EuroGames samtidigt i København kom allerede til verden i 2015. Copenhagen Pride og idrætsforeningen Pan Idræt oprettede sammen sekretariatet Happy Copenhagen for at håndtere det daglige arbejde med ansøgninger og udbud om at være vært for arrangementet. Siden begyndelsen er flere aktører kommet til. I løbet af 2016 opstod ideen om at arrangere begivenheden samtidigt med Malmø Pride, og derefter blev Malmø Kommune også kontaktet.

Malmø Kommune, Københavns Kommune, Roskilde Kommune og Region Hovedstaden har finansieret udbuddet om at holde World Pride og EuroGames i København i 2021. De kommer også til at hjælpe med finansieringen af begivenheden. Præcist hvor mange penge, de hver især spytter i, er endnu ikke blevet forhandlet færdigt.

Udover finansiering bidrager de til planlægningsarbejdet. Det gør de blandt andet ved at finde lokaler til de forskellige konferencer og til sportsbegivenheden. København er værtssted, og det meste kommer til at foregå der. Men Happy Copenhagen har blandt andet foreslået, at ishockey, e-sport og curling skal foregå i Malmø, og at Malmøs pridefestival i 2021 skal ses som en del af World Pride.

Copenhagen 2021 har fået bred politisk støtte på begge sider af Sundet, og arrangørerne skønner, at begivenheden vil lokke mere end 500.000 gæster til.

– Vi håber, at de, som kommer for pride, også får interesse for sporten, og at de, som kommer for sporten, også får interesse for menneskers rettigheder, siger Lars Christian Østergreen.

(News Øresund – Mandus Örarbäck)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑