18 oktober 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2B xx

Published on november 9th, 2017 | by Sofi Eriksson

0

Dansk-svensk vinder til prisuddeling som hylder mangfoldighed

2017-11-09:

Chris Schenlaer, verksamhetschef i Malmö Pride, Filip Filipek, formand for Malmö Pride og Lars Christian Østergreen, managing director for Happy Copenhagen tog imod prisen på Malmö Rådhus. Foto: News Øresund – Sofie Paisley

Happy Copenhagen, som står bag at WorldPride arrangeres i København og Malmø 2021, vandt kategorien ”Årets kønsidentitet” på DiversityIndex Awards 2017, da priserne onsdag blev uddelt på Malmö Rådhus. Gennem WorldPride 2021 håber Happy Copenhagen at kunne få fokus ligeværdighed for alle i Øresundsregionen mange år fremover – og det bliver første gang arrangementet deles af to lande.

DiversityIndex Awards er en prisuddeling der anerkender handlinger som har ledt til øget mangfoldighed, og er grundlagt af Yacir Persson-Chelbat. I år var det første gang prisen tog springet over Øresund. Projektorganisationen Happy Copenhagen, med arrangøren Copenhagen Pride og samarbejdspartneren Malmö Pride, vandt altså kategorien ”Årets kønsidentitet” for arbejdet med at afholde WorldPride 2021 i København og Malmø –da afholdelsen er vigtig for hele Greater Copenhagen regionen – som det lød i juryens begrundelse.
– For vores gæster bliver det stort at de kan være i to lande samtidig, og de får en stor og spektakulær event. Copenhagen Pride og Malmö Pride har arbejdet sammen i flere år, og det har ledt til at vi nu skal afholde et super-event som kommer til at gøre en stor forskel for alle de mennesker som kommer hertil. Det vil også betyde at vi kan bygge videre på det her samarbejde efter 2021 og fortsætte med at sætte fokus på de her spørgsmål, siger Lars Christian Østergreen, managing director for Happy Copenhagen, til News Øresund efter prisuddelingen.

Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), borgmester i Malmø, uddelte også en pris til gallaen og var meget glad for Malmøs samarbejde med Happy Copenhagen.
– Vi kommer til at få mulighed at diskutere de spørgsmål som gør en forskel, på begge sider af Øresund, og forhåbningsvis kan vi komme fremad i udviklingen. Jeg håber også at vi kan vise at Malmø er en imødekommende og global by, siger hun til News Øresund.

DiversityIndex Awards blev afholdt første gang i 2012 og er grundlagt af Yacir Persson-Chelbat. Til højre på billedet ses Mie Jernbeck, adm. dir. på Mentor International og jurymedlem. Foto: News Øresund – Sofie Paisley

Men endnu er der ingen konkrete planer for WorldPride 2021, der forventes at lokke en halv million besøgende til. Arrangørerne kan nu starte med indledende møder hver tredje uge for at alle detaljer kan komme på plads, og også i Malmö Stad er planlægningsarbejdet kun i de tidlige faser.
– Jeg skal møde ledelsen for Malmö Pride om en uges tid og diskutere byens forpligtelser, siger Katrin Stjernfeldt Jammeh.

Happy Copenhagen satser også på at få EuroGames 2021, som er Europas største multisportsevent for idrætsudøvere uanset kønsidentitet og seksuel orientering, og afgørelsen herom kommer i marts næste år.

DiversityIndex Awards blev afholdt første gang i 2012 og priserne skal gå til personer, virksomheder eller organisationer som har handlet for at styrke mangfoldighed, tolerance og retfærdighed og de udvælges af en jury bestående af repræsentanter fra erhvervslivet, det offentlige samt universiteterne. De otte priskategorierne er baseret på den svenske diskrimineringslov. (News Øresund — Sofi Eriksson)

Vindere af DiversityIndex Awards 2017:

Etnicitet: Stena Fastigheter Malmö AB – Unni Sollbe
Køn: Women For Leaders – Eva Ekedahl & Jeanna Rutherhill
Alder: Idrott utan gränser – Amir Lukacevic
Seksuel orientering: RFSU Stockholm og Izabella Thuresson – for arbejdet med nyt materiale om seksualundervisning på tegnsprog ”Teckna sex”
Religion og anden trosopfatning: Ærkebiskop Antje Jackelén
Kønsidentitet: Happy Copenhagen
Funktionsnedsættelse: Jenny Lindström Beijar – Our Normal
Årets forbillede: Lena Friblick – Xenofilia


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑