19 januari 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2C xx

Published on maj 4th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Danskere har nordisk rekord i onlinedating – men svenskere er mindre flove over at finde en partner online

2018-05-04:

Danmark er den førende nation i Norden til at forfølge kærligheden online, viser ny undersøgelse fra YouGov. Foto: News Øresund – Peter Mulvany

Danskerne tager førstepladsen som nordens mest ivrige brugere af digitale platforme når der skal dates. Svenskerne ligger ikke langt efter, men er til gengæld mindre flove over at finde kærligheden online. 

En ny undersøgelse fra YouGov løfter sløret for nordboernes digitale vaner, når de leder efter en date online. Danskerne er Nordens mest aktive brugere af online datingservices og dating apps.

38 % af de adspurgte danskere har søgt online eller via apps, fulgt af 35 % af finnerne, 34 % af svenskerne og 31 % af nordmændene. Danskerne og svenskerne ligger altså ikke forfærdeligt langt fra hinanden i brugen af digitale datingkanaler, men der er dog forskel på indstillingen til online dating i de to lande.

Nok er danskerne mest aktive digitalt, men svenskerne er mindre flove over at skulle indrømme at have fundet en partner online eller via en app. Adspurgt om de synes, det ville være flovt at indrømme, at partneren er fundet online, svarer 76 % af de svenske deltagere, at de ikke synes det ville være flovt mod 64 % af danskerne.

Ser man på hvilke apps, der dates gennem, så er både svenskere og danskere glade for at swipe på datingappen Tinder. Men hvor Tinder er nummer et i Sverige, lige foran den svenske platform Mötesplatsen, kan de lidt ældre datende danskere (30-49 år) stadig marginalt bedre lide danske Dating.dk. Hos de yngre danske brugere (18-29 år), der har datet indenfor de seneste 6 måneder, er Tinder dog yndlingsappen.

(News Øresund – Sofie Paisley)

Fakta – Om undersøgelsen

Undersøgelsen i Danmark er baseret på 1.015 interview med repræsentativt udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGov panelet i perioden 14.–15. marts 2018. I Sverige er 1.004 personer i alderen 18+ interviewet i perioden 14.-17. marts 2018.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑