18 oktober 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on december 4th, 2017 | by Sofi Eriksson

0

Den svenske handelsflåde vokser igen efter lang udflagningsperiode

2017-12-04:

Efter at tre vestsvenske rederier har sat svensk flag på otte fartøjer vokser den svenske handelsflåde igen. Foto: News Øresund

Efter at tre vestsvenske rederier har sat svensk flag på otte fartøjer vokser den svenske handelsflåde igen. Det oplyser Sveriges Radio.

Siden 2009 har det svenske fagforbund for søfolk, Seko, mistet over 1.000 medlemmer og den svenske handelsflåde er blevet mere end halveret. De svenske skatter er blevet udpeget som én anledning til at mange rederier har flyttet deres hovedkontorer fra Sverige, blandt andet til Danmark.

Men nu har tre vestsvenske rederier valgt at registrere otte fartøjer hjemme i Sverige.

Den så kaldte tonnageskat, som indebærer at kvalificeret rederivirksomhed beskattes efter en fast procentsats, og som blev indført i år, er en af anledningerne til at den nedadgående trend nu ser ud til at vende.
– Det er føles godt at vilkårene i Sverige, for at bedrive rederivirksomhed og have fartøjerne under svensk flag, er bedre nu, siger Johan Woxenius, professor adm. dir. Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, til Sveriges radio. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑