15 juli 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1A xx

Published on juni 22nd, 2017 | by Johan Wessman

0

Den svenske købsbølge i København fortsætter – to ejendomshandler i denne uge

2017-06-22:

Indtil videre i år har de svenske ejendomsaktører brugt cirka 12 milliarder kroner, hvilket er mere end hele 2015, hvor de købte ejendomme i Danmark for 7,5 milliarder kroner. Foto: News Øresund – Jenny Andersson

I denne uge lavede det svenske ejendomsfirma Heimstaden endnu et opkøb i Danmark, med købet af 678 boliger på Frederiksberg. Prisen landede på cirka 2,2 milliarder svenske kroner. Samtidigt har Balder købt fire hotelejendomme ved Københavns hovedbanegården for godt en milliard svenske kroner.

Onsdag foretog det svenske ejendomsfirma Heimstaden endnu en erhvervelse i Danmark, da de købte konkursboet af Andelsboligforeningen for boligkvarteret Hostrups Have, der rummer 678 boliger på Frederiksberg. Handlen landede på cirka 2,2 milliarder svenske kroner. Boligkvarteret Hostrups Have, blev opført i 1935–1937 og indbefatter 678 boliger og 47 kommercielle lokaler. Det totale areal er cirka 65.000 kvadratmeter.

Heimstaden foretog første køb i Danmark 2015, og firmaets adm. direktør, Patrik Hall, har i et tidligere interview med News Øresund givet sit syn på indtoget i Danmark og viljen til at satse yderligere på den anden side af Sundet.
– Vi kan fortsætte med at vokse betydeligt mere, hvis vi føler at det her er de objekter vi ønsker. Det handler meget om at vi tror på kvarteret, og den fortsatte udvikling af områderne. Finder vi den slags objekter har vi fuld kapacitet og mulighed for at udvide yderligere. Det tror jeg at vi kommer til at gøre, men vi er ret selektive i vores valg.

Det Göteborg baserede ejendomsfirma Balder har i denne uge erhvervet fire hotelejendomme i det centrale København. Alle fire ejedomme ligger ved hovedbanegården og blev købt for cirka 1 milliard svenske kroner. De fire hotelejendomme drives i dag under navnene Star, Mercur, Richmond og Plaza.

Gennem de seneste år har svenske ejendomsaktører der køber ejendomme i Danmark øget deres aktiviteter, og der er også kommet flere nye aktører til. Fra 2015 og frem til i dag har de erhvervet ejendomme for cirka 32 milliarder svenske kroner i Danmark. Indtil videre i år har de svenske ejendomsaktører brugt cirka 12 milliarder kroner, hvilket er mere end hele 2015, hvor de købte ejendomme i Danmark for 7,5 milliarder kroner. Den totale portefølje har en ejendomsværdi på over 43 milliarder svenske kroner, ifølge Øresundsinstituttets beregninger. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑