15 juli 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2B xx

Published on marts 16th, 2017 | by Sofi Eriksson

0

Den svenske regering vil indføre flyskat – afgange kan flyttes til Københavns Lufthavn

2017-03-16:

Den svenske regering vil indføre en flyskat for at mindske udslippene fra den stigende flytrafik, og svenske afgange kan flyttes til Københavns Lufthavn. Foto: News Øresund

Den svenske regering vil indføre en flyskat for at mindske udslippene fra den stigende flytrafik. Det meddelte Sveriges finansmarkeds- og forbrugerminister, Per Bolund (MP), onsdag. Forslaget er allerede blevet mødt af kritik fra flere sider.

Trods kritik fra både virksomheder og organisationer vælger den svenske regering at gå videre med forslaget som en del en del af efterårets budget. Vedtages forslaget skal det indføres fra den 1. januar 2018.

Flyskatten indebærer at alle flygrejser beskattes per rejsende på tre forskellige niveauer. Rejser indenfor Europa skal beskattes med 80 svenske kroner, rejser udenfor Europa, indenfor 6000 km, med 280 kroner og rejser længere end det med 430 kroner. Børn under to år beskattes ikke.

Forslaget har allerede mødt kritik fra organisationer og virksomheder som advarer om at skatten vil medføre tabte job inden for flybranchen, og at de svenske flyvirksomheder vil forlade Sverige til fordel for blandt andet Danmark.
– Vi har advaret for konsekvenserne. Afgange vil blive flyttet til København, siger Anna Wilson, generalsekretær for Svenskt flyg til Svt Nyheter.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑