23 mars 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1C xx

Published on april 6th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Det svenske politi får 200 millioner kroner ekstra

2018-04-06:

Det svenske politi tilføres yderligere 200 millioner svenske kroner til bedre udstyr og bekæmpelse af sexkriminalitet. Foto: News Øresund – Johan Wessman

Den svenske regering tilfører politiet 200 millioner svenske kroner ekstra i foråsbudgettet. Pengene skal gå til bedre udstyr og styrket bekæmpelse af sexkriminalitet, sagde den svenske regering i tirsdags under et pressemøde.

Finansminister Magdalena Andersson (S), og justitsminister Morgan Johansson (S), løftede i tirsdags sløret for en ekstra bunke penge til det svenske politi.

Sveriges forårsbudget er nemlig i gang med at blive udfærdiget af regeringen netop nu, og skal være klar 16. april. Op til budgetteringen har det svenske politi bedt om 1,6 milliarder svenske kroner til forbedringer af korpset, hvilket regeringen mødte med et budget på 2 milliarder svenske kroner i stedet, og nu vil de tilføre 200 millioner svenske kroner ekstra:

– Politiet fik mere, end de havde bedt om. De ville have 1,6 milliarder, og de fik to. Nu får de yderligere 200 millioner, for at kunne investere i indkøb tidligere, sagde Morgan Johansson under pressemødet.

De 200 millioner svenske kroner, som regeringen nu foreslår, at politiet skal tilføres, skal blandt andet gå til skudsikre veste, hjelme, våben og kropskameraer, men skal også gå til en styrket bekæmpelse af sexkriminalitet. Kameraerne skal sikre bedre beviser, men skal også have en afskrækkende effekt på vold mod politiet:

– En person, der har tænkt sig at angribe politiet, når de rykker ud, får gjort klart, at han kan komme til at blive filmet. Det tror jeg, har en afskrækkende effekt på den person, som eventuelt ville angribe politiet, som dermed styrker politiets sikkerhed, sagde Morgan Johansson.

De store tilskud skal ses som en del af en større satsning på et styrket politikorps. Der har nemlig længe været kritik af manglende arbejdskraft, lave lønninger samt en lav opklaringsprocent. Derfor valgte den svenske regering i efteråret at hæve politiets budget med 7 milliarder svenske kroner over de næste tre år: 2 milliarder for 2018, 2,3 milliarder for 2019 og 2,8 milliarder for 2020.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑