23 mars 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2A xx

Published on april 5th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Det svenske spil-monopol stopper næste år

2018-04-05:

Det svenske spilselskab Svenska Spel kommer til at miste sit spil-monopol, når den svenske regerings lovforslag om spillelicenser træder i kraft 1. januar 2019. Foto: News Øresund – Nicklas Bunck Sørensen Andersen

Svenska Spels eneret på spil, odds og lotto hører snart fortiden til. Efter års diskussioner samt undersøgelser af, hvordan det svenske spilmarked skal reguleres, fremlægger den svenske regering nu et lovforslag, som skal træde i kraft næste år.

Undersøgelsen udkom sidste år, og allerede inden jul var regeringen klar med et forslag til, hvordan spilbranchen skal reguleres. Forslaget indebærer blandt andet, at spilselskaber skal have en særlig spillelicens, og at selskaberne endvidere skal betale 18 procent i skat på nettoindtægter efter gevinster er blevet udbetalt.

På den måde lukkes udenlandske selskaber ind i den svenske spilbranches varme. I praksis er det svenske spil-monopol dog allerede under opløsning. De udenlandske selskaber har nemlig løbende opkøbt dele af markedet, så omkring en fjerdedel af spilmarkedet i dag ejes af udenlandske selskaber.

De udenlandske spilselskaber var derfor også tilfredse med sidste års undersøgelse, som baner vejen for, at de i højere grad kan træde ind på markedet. Lovforslaget skulle gerne træde i kraft fra 1. januar 2019, og muligheden for at søge spillelicens åbner allerede et halvt år inden.

I lovforslaget foreslås det desuden, at det statsejede spilselskab Svenska Spel skal opdeles i to selskaber, primært for at fremme konkurrencen. Derudover vil man også tilføje en ny type kriminalitet, nemlig spilfusk, som særligt retter sig mod matchfixing.

Det svenske lovråd, som yder rådgivning til Riksdagen i juridisk svære spørgsmål, har umiddelbart ingen større bekymringer ved forslaget. De kritiserer dog, at man ikke klart har defineret forskellen på held og færdighed, som er det toneangivende parameter for, hvornår en service hører ind under forslaget. Men er poker held, når bridge ikke er det, spørger juristerne i lovrådet blandt andet om. Derfor skal definitionerne præciseres nærmere, mener de.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑