18 oktober 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1D xx

Published on december 11th, 2017 | by Thea Wiborg

0

Dobbelt så mange afvises ved grænsekontrollerne

2017-12-11:

Mellem 87 og 91 procent af de rejsende, som ankommer med Øresundstoget til Hyllie bliver kontrolleret. Foto: News Øresund

Siden grænsekontrollerne i Skåne blev skærpet i september, er antallet af personer som bliver afvist ved grænsen mere end fordoblet. Antallet af afviste personer er steget fra i gennemsnit 75 personer pr. uge frem til september, til ca. 170 personer pr. uge siden da. Det rapporterer Sveriges Radios Ekoredaktion.

I perioden 1. september til den 6. december blev 2.081 personer afvist ved de skånske grænsekontroller og hidtil i år, er 4.665 personer blevet sendt tilbage til Danmark, oplyser Sveriges Radio.

I september startede godt 100 nyansatte og nyuddannede civilansatte paskontrollanter arbejdet ved de skånske grænsekontrolpunkter. Det gjorde det muligt at øge antallet af kontrollerede rejsende til mellem 87 og 91 procent, ved de tre store grænsekontrolpunkter ved togstationen i Hyllie, Øresundsbrons betalingsstation ved Lernacken samt ved færgelejet i Helsingborg. De civilansatte paskontrollanter ledes af politiet under arbejdet. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑