26 mars 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1C xx

Published on april 12th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

DTU Science Park åbner rugekasse for tech-iværksættere

2018-04-12:

Danmarks Tekniske Universitet, DTU, åbner Futurebox i slutningen af april. Futurebox er en inkubator for deep tech iværksættere. Foto: News Øresund – Jenny Andersson

Danmarks Tekniske Universitet åbner op for “deep tech-inkubator” i slutningen af april. Inkubatoren har fået navnet Futurebox, og henvender sig til iværksættere med teknisk faglighed. Stedet kommer til at bestå af 16 modificerede containere på i alt 1.600 kvm.

– Vi åbner Futurebox, fordi vi mener, at der mangler et tilbud for forskningsbaserede iværksættere, som arbejder med tung teknologi og har brug for at opbygge et team med dybe tekniske kompetencer,” siger Lone Gammelgaard Schwarz, der er leder af Futurebox, til Computerworld.

Iværksættere med dybe tekniske kompetencer kan for eksempel forstås i modsætning til den CBS-inspirerede iværksætter, der ud fra sin viden om markedsføring og markedsanalyser udfylder huller i markedet, siger Lone Gammelgaard Schwarz til Computerworld.

– Vi satser på ‘deep tech’ og industri-startups, og henvender os ikke til iværksættere, der groft sagt får en ide til en app fredag aften og starter deres firma mandag morgen. Der er i forvejen mange tilbud til denne slags virksomheder,” siger hun til Computerworld.

Lone Gammelgaard Schwarz har selv en baggrund som CBS-inspireret iværksætter, og hun har erfaret, at det er i mødet mellem de to typer iværksætteri, at de bedste resultater skabes.

Tilbage i marts måned fik Futurebox sin første partner i form af Jyske Bank, der valgte at indgå i samarbejdet for at give noget tilbage til iværksætterne:

Vi oplever en stor efterspørgsel fra virksomhedsejere for at levere noget tilbage til iværksættermiljøet. Det kan være både som direkte investor eller mentor. Det kan vi nu tilbyde vores kunder flere muligheder for via partnerskabet med DTU Science Park og Futurebox, siger Mette Friis, Jyske Banks afdelingsdirektør, i en pressemeddelelse.

De fysiske rammer om Futurebox kommer til at bestå af 16 modificerede containere på i alt 1.600 kvm. Her vil iværksætterne kunne arbejde sammen og benytte Futurebox’ nye værksted, skriver Jyske Bank i meddelelsen.

(News Øresund)

Fakta: Deep tech

Ifølge Computerworld karakteriserer Lone Gammelgaard Schwarz deep tech som langvarig og omkostningstung udvikling med en kompliceret vej til et marked, som måske endnu ikke eksisterer. Iværksætteriet tager afsæt i stærke forskningsevner frem for indsigt i markedsføring og markedsøkonomi.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑