25 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1C xx

Published on maj 29th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Erhvervslivet og akademikere skal hjælpe med at promovere ideen om en Øresundsmetro

2018-05-29:

Frank Jensen (S), Københavns Kommunes overborgmester, og Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), Malmøs borgmester, præsenterede det nye Øresundsmetro Executive ved en pressekonference mandag i forbindelse med Fehmarnbelt Days 2018 i Malmø. Foto: News Øresund – Johan Wessman

Øresundsmetro Executive kaldes et nyt metroråd, som samler 12 aktører fra erhvervslivet, akademiske kreds og interesseorganisationer. De skal hjælpe med at skabe bevidsthed og meninger om Øresundsmetroen.

– Vi har inviteret virksomheder og andre aktører, og i den nærmeste tid kommer vi til at arbejde intensivt på at få det til at ske. Der kommer blandt andet en hensigtserklæring her fremover, sagde Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), Malmøs borgmester, til en pressekonference mandag.

Øresundsmetro Executive består af repræsentanter fra Dansk Arbejdsgiverforening, Pension Danmark, Københavns Lufthavne A/S, fagforbundet Dansk Metal, Københavns Universitet, virksomheden Mads Nørgaard, fagforbundet 3F, Vestas, Wihlborgs, Sigma, Malmö Universitet og Massive Entertainment.

Målet er, at flere skal få øjnene op for en Øresundsmetro mellem København og Malmø.

– Vi har fået fremtrædende repræsentanter fra erhvervslivet og universiteterne til at skabe metroen. For at vi skal kunne være sikre på at få realiseret vores vision, bygger vi et ejerskab i tværsnit gennem samfundet, som kan påvirke vores samfund og regeringer, sagde Københavns overborgmester Frank Jensen (S) til News Øresund under konferencen.

Rådet kommer til at mødes to gange årligt og skal derimellem gøre folk fra deres netværk bevidste om planerne om en Øresundsmetro.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑