24 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

Infrastruktur xx

Published on april 27th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Flere afgange mellem Stockholm og København med Sveriges hurtigtog SJ

2018-04-27:

Togoperatøren SJ, som varetager Sveriges p.t. hurtigste tog, planlægger at øge frekvensen på togafgange mellem København og Stockholm fra 2019. Toget stopper også i Malmø. Foto: News Øresund – Johan Wessman

Sveriges togoperatør SJ, planlægger flere afgange mellem Malmø og København med start 2019. Derudover skal togene også køre mod Stockholm en gang i timen, og det hele ses som en satsning på at binde Øresundsregionen sammen med Stockholm.

Trafikken over Øresund er stødt voksende. Derfor planlægger togoperatøren SJ, at der fra 2019 skal være flere tog på skinnerne.

– Vi ser på vores rejsendes rejsevaner, og hvor de vil hen, og her ser vi, at interessen for at komme til Danmark vokser kontinuerligt og vil fortsætte med at vokse, siger Petter Essén, forretningschef hos SJ, til Sydsvenskan.

I dag kører SJ fem gange om dagen fra København til Malmø og videre mod Stockholm. Det skal øges til syv gange om dagen. Den modsatte vej kører SJ seks gange om dagen, altså fra Stockholm via Malmø mod København, og det skal også øges til syv gange om dagen.

Ifølge togoperatøren er SJ-trafikken mod Danmark steget med 30 procent i løbet af foråret. Den voksende efterspørgsel på rejser mellem Danmark og Sverige, som SJ oplever, betyder også, at de rejsende kan se frem til lavere priser på billetter.

– Der vil være flere, billigere billetter og det generelle prisniveau vil gå ned. Men vi arbejder med fleksibel prisfastsættelse, så det varierer, og det er svært at sige præcist, hvor meget prisen reduceres, siger Petter Essén til Sydsvenskan.

Udover en større satsning på forbindelser over Sundet planlægger SJ desuden at styrke forbindelsen mellem Malmø og Stockholm.

– Det er to store dynamiske områder, der vokser enormt, og vi oplever, at vi har flere og flere rejsende, der rejser mellem regionerne, siger Petter Essén til Sydsvenskan.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑