18 oktober 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1C xx

Published on december 11th, 2017 | by Thea Wiborg

0

Første gang en notering på Nasdaq First North gennemføres i Malmø

2017-12-11:

Teknikvirksomheden Acconeer er den første virksomhed som børsnoteres på Nasdaq First North ved en noteringsceremoni i Malmø. Foto: News Øresund

Klokken 09.00 i dag ringede teknikselskabet Acconeer med klokken for børsnotering på Nasdaq First North. Noteringen blev gennemført i Malmø. Det er første gang at en virksomhed har sin officielle noteringsceremoni uden for Stockholmbørsens hovedkontor.

Dagens notering på Nasdaq First North af teknikvirksomheden Acconeer blev gennemført under Finansiel Meetings Øresunds kapitalmarkedsmorgenmøde i Malmø. Monica Thomasson, adm. direktør for Thomasson Group, som står bag arrangementet, tror at det har stor betydning for regionen.

”Det er et meget stærkt signal om at vi bygger et solidt finansmarked i det sydlige Sverige og også i Øresundsregionen. Vi forsøger at langsomt tage de skridt og det er ikke helt let, siger hun til News Øresund.

Tror du at der vil blive foretaget flere noteringer her i regionen?

”Ja, det tror jeg. Nu går vi bredt ud med informationen og vi har fået god synlighed i dag. Det er vigtigt at vi får budskabet ud om at det overhovedet er muligt” siger Monica Thomasson og fortsætter:

”Der bliver et større event og en ceremoni her, end hvis man noterer sig i Stockholm. Der kan flere virksomheder blive noteret samme morgen med 25-30 personer tilstede pr. virksomhed. Her har vi haft 150 personer som publikum i dag, det bliver noget andet.”

Adm. direktør for Thomasson Group, Monica Thomasson, tror at noteringsceremonien i Malmø har stor betydning for regionen. Foto: News Øresund – Jenny Andersson

De seneste år har flere danske virksomheder valgt at notere sig på Stockholmbørsen.

”Det er præcis de samme regler som gælder i København som i Stockholm for First North. Vores team i København arbejder benhårdt for at gøre det lettere frem for alt for unge virksomheder, at blive børsnoteret. Men den aktiekultur som vi har i Sverige, er næsten ikke mulig at finde nogle andre steder i Europa”, sagde Niclas Holmberg, noteringsansvarlig på Nasdaq Stockholm, på mødet.

Blandt andet begunstiger de svenske investeringssparkonti opsparing i aktier, og så findes der rådgivere og fonde, som ofte træder ind i virksomhederne i et tidligt stadie, forklarede han.

Meddelelsen om at Acconeer blev godkendt til notering på Nasdaq First North kom i fredags. Processen frem til dagens notering har været lang.

”Der ligger hårdt arbejde bag dette, men samtidig er selve rejsen egentlig gået bedre end hvad vi havde troet. Men der er meget arbejde og det skal man være forberedt på”, siger Lars Lindell, adm. direktør på Acconeer.

Acconeer har omkring 30 ansatte og arbejder med radarcensorer til afstandsvurdering som blandt andet kan bruges i robotter, mobiltelefoner og droner.

”Der er et uendeligt antal applikationer, som vi kan være med i. Vi vil naturligvis finde så mange forskellige områder som muligt”, siger Lars Lindell og fortsætter:
”Vi vil gerne ind i mobilbranchen. Det er en udtalt målsætning. Interessen er god, alle mobilproducenter leder efter ny teknologi for at kunne differentiere deres telefoner fra andres. Interessen er der, men vi tror selv ikke at det bliver vores første kunder. Der er brug for en vis modning af produktet for at de skal tage det til sig. Derudover skal man ikke undervurdere bilindustrien”.

(News Øresund – Jenny Andersson)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑