18 oktober 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2A xx

Published on december 7th, 2017 | by Johan Wessman

0

Gallapremiere på dansk-svenske Broens 4. sæson – Skandinavisk eksportsucces runder af

2017-12-07:

Thure Lindhardt og Sofia Helin foran de 4 Sagaer i dansk-svenska Broen, britisk-franske The Tunnel, amerikansk-mexicanske “The Bridge” og russisk-estisk “The Bridge”. Foto: News Øresund – Sofie Paisley

Tirsdag aften var der gallapremiere på den fjerde og sidste sæson af den dansk-svenske kriminalserie Broen, som har tv-premiere 1. januar 2018. Thure Lindhardt og svenske Sofia Helin er tilbage i hovedrollerne som Saga Norén og Henrik Sabroe, og forfatterne Hans Rosenfeldt og Camilla Ahlgren har som tidligere samarbejdet om manuskriptet. Den fjerde sæson skulle ifølge forfatterne hidtil mest mørke af sæsonerne, med temaet ”identitet” som rød tråd, og Øresundsregionen som stemningsfuld baggrund. 

Serien har sat en imponerende række af rekorder som en af Skandinaviens største eksportsucceser nogensinde, inden for tv-området, og i har været med til at booste Nordic Noir genren internationalt. Den er solgt til over 200 lande, og har fået hele tre remakes; amerikansk-mexicanske ”The Bridge” og britisk-franske ”The Tunnel”, samt en russisk-estisk ”The Bridge”. Herudover har serien har desuden vundet en lang række priser såsom svenske Kristallen, danske Robert og har sat seerrekorder i norden. (News Øresund – Sofie Paisley)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑