21 juli 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

Samfund xx

Published on maj 18th, 2016 | by Johan Wessman

0

Grænsekontrollen af togrejsende mellem Danmark og Sverige forårsagede 1.800 togforsinkelser i april

2016-05-18:
Hyllie-webb

Grænsekontrollen af togrejsende mellem Danmark og Sverige forårsagede 1.800 togforsinkelser i april oplyser Trafikverket. Foto: News Øresund

Omkring 1.800 Øresundstog forsinkedes af grænsekontrollerne i april, heraf blev 300 mere end fem minutter forsinkede. Det rapporterer Trafikverket, som oplyser at dette sænker punktlighedsresultatet for al persontrafik i Sverige med 0,4 procentpoint. Trods dette lå punktligheden for persontogene i Sverige, i april, på det bedste niveau siden april 2014.

 Den hændelse som har påvirket togtrafikkens punktlighed mest i april har været de udvidede grænsekontroller som har fundet sted ved Øresundsbroen siden den 12. november 2015. Igennem måneden ramtes cirka 1.800 persontog af forsinkelser ved disse kontroller, cirka 300 af disse tog blev så tilpas forsinkede at de efterfølgende ankom til deres slutstation mere end fem minutter forsinkede” skriver svenske Trafikverket.

I statistikken over forsinkelser indgår dog ikke den kraftigt forlængede rejsetid som ID-kontrollen i Kastrup Lufthavn og på Hyllie Station skaber for de togrejsende. Grunden er at den forlængede rejsetid er lagt ind i den ordinære køreplan. Ifølge Skånetrafikens køreplaner tager det i dag mellem 75 og 80 minutter at rejse med Øresundstoget mellem Københavns Hovedbanegård og Malmø Centralstation. Inden kontrollerne tog rejsen cirka 35 minutter.

I april ankom 91,08 procent af de svenske persontog med højest fem minutters forsinkelse til deres slutstation. For kortdistancetogene lå punktligheden på 94,7 procent i april, og for regionaltogene var punktligheden 90,5 procent, mens kun 80,5 procent af langdistancetogene kom frem indenfor fem minutter fra den angivne tid. Dårligst punktlighed havde godstogene med 79,3 procent. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑