23 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1A xx

Published on maj 29th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Greater Copenhagen underskriver samarbejdsaftale med den tyske region Hamburg

2018-05-29:

For at være på forkant med de mange udfordringer og potentielle vækstmuligheder, som en fast forbindelse over Femern Bælt vil medføre, har Greater Copenhagen i Danmark og Sverige og Metropolregion Hamburg i Nordtyskland styrket deres samarbejdet med en officiel samarbejdserklæring. Erklæringen blev underskrevet mandag i Malmø af Heino Knudsen, formand for Greater Copenhagen, og Peter Tschentscher, borgmester i Hamburg. Foto: Olaf Malzahn

Den planlagte Femern Bælt-forbindelsen danner rammerne for et tættere samarbejde mellem Greater Copenhagen og Metropolregion Hamburg. Det første formelle spadestik til samarbejdet blev taget mandag ved underskrivelse af en samarbejdserklæring.

En fast forbindelse over Femern Bælt lukker et hul i infrastrukturen mellem Skandinavien og Centraleuropa, mener Greater Copenhagen & Skåne Committee. Men for at udnytte forbindelsen fulde potentiale er det vigtigt med et tæt samarbejde mellem forbindelsens regioner, mener de.

Derfor er Femern-forbindelsens dansk-svenske region, Greater Copenhagen, indgået i et formelt samarbejde med forbindelsens tyske region, Metropolregion Hamburg. Samarbejdet blev officielt skudt i gang til en underskrivningsceremoni mandag i konferencecenteret Malmø Live i forbindelse med konferencen Fehmarnbelt Days 2018.

– Byggeriet af den kommende faste forbindelse over Femern Bælt er nu så tæt på, at tiden er inde til at styrke det regionale samarbejde mellem Metropolregion Hamburg i Nordtyskland og Greater Copenhagen, som dækker Skåne og Østdanmark, skriver Greater Copenhagen & Skåne Committee i en pressemeddelelse.

Erfaringer fra arbejdet med Øresundsbron fortæller desuden, at faste forbindelser på tværs af landegrænser styrker væksten i området, og på den konto kan man forvente samme tendens med Femern-forbindelsen, mener Greater Copenhagen:

– En lignende udvikling kan forventes mellem Nordtyskland og Greater Copenhagen, når den planlagte tunnel under Femern Bælt står færdig, og derfor indgår Hamburg og Greater Copenhagen nu en aftale om at styrke det regionale samarbejde mellem de to metropolregioner.

Den ceremonielle underskrivning af samarbejdserklæringen blev foretaget af formanden for Greater Copenhagen, Heino Knudsen, samt Hamburgs borgmester, Peter Tschentscher.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑