19 januari 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

Danmark xx

Published on april 26th, 2018 | by Anna Palmehag

0

Guide til forårets helligedage på begge sider af Øresund

2018-04-26:

I Sverige fejres Valborgsaften den 30. april, hvor der tændes bål. Foto: Nahid V/Flickr (CC BY 2.0)

Foråret er fyldt med helligdage i både Sverige og Danmark, men ikke nødvendigvis på de samme datoer. Hvis du skal købe ind, på museum eller ringe til kolleger på den anden side af Sundet, så er det derfor klogt at checke direkte med destinationen. En hovedregel er dog, at store madbutikker i Sverige som udgangspunkt ikke holder lukket på helligdage, hvorimod der kan være lukket i Danmark, alt efter sortiment og størrelse på butikken.

27. april. Den 4. fredag efter Påsken er der helligdagen Store Bededag i Danmark, hvorimod det i Sverige er en normal arbejdsdag. Det er også nu du skal slå til hvis du kan lide hveder.

30. april. Denne mandag er ”klämdag” i Sverige, dvs. en enkelt dag mellem weekenden og en helligdag eller fridag, hvilket betyder at mange svenskere holder fri, men at butikkerne er åbne. I Sverige fejres Valborgsaften, hvor der tændes bål, og Lunds studerende desuden fester igennem.

1. maj. Arbejdernes Internationale kampdag. I Danmark er det ikke alle der har fri denne dag, da det ikke er en officiel helligdag – det har man til gengæld i Sverige.

10. maj. Kristi Himmelfartsdag er der helligdag i begge lande. Butikkerne i Danmark kan være lukkede.

11 maj. Her er der igen ”klämdag” i Sverige.

20 maj. Pinsedag, her er der helligdag i begge lande, og det er desuden en søndag. Butikkerne kan have lukket i Danmark.

21 maj. Anden Pinsedag stoppede med at være helligdag i Sverige i 2004, til fordel for den svenske nationaldag 6. juni, men er fortsat en helligdag i Danmark, hvor der kan være lukket i butikkerne.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑