22 maj 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1A xx

Published on maj 9th, 2017 | by Anna Palmehag

0

Høje forventninger til skånsk eksport

2017-05-09:

I 2017 forventes eksporten i Sverige at stige med fire procent. Foto: News Øresund – Johan Wessman

I dag arbejder en fjerdedel af Sveriges beskæftigede, hvilket svarer til 1,1 millioner, inden for eksportproduktionen. I Skåne har virksomhederne høje forventninger til eksporten som forventes at vokse med 2,5 procent det kommende halvår. Det fremgår af nye rapporter fra arbejdsgiverorganisationerne Almega og Industriarbetsgivarna samt fagforeningen Unionen.

Den svenske eksportproduktion skaber flere job, frem for alt inden for serviceeksporten som har genereret 53.000 nye job de seneste år. I takt med at omverdenen kommer sig efter finanskrisen øger forventningerne også til eksporten i både Sverige og Skåne, og i 2017 forventes eksporten at stige med fire procent.

– De skånske virksomheder har høje forventninger til eksporten. Eksporten i Skåne forventes at stige med cirka 2,5 procent i det kommende halvår, hvilket er en stærk udvikling, siger Marie Louise Arenth, regionchef for Unionen Sydvest til Sydsvenskan.

Ifølge fagforeningen Unionens regionale konjunkturrapport har virksomhederne ikke haft så høje forventninger til erhvervslivets udvikling i over fem år.

– Vores rapport viser at antallet af eksportrelaterede job stiger. Den viser også at eksporterhvervene over tid har fået en større andel af serviceproduktion, siger Lena Hagman, cheføkonom i Almega, i en kommentar til rapporten.
(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑