26 mars 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2B xx

Published on februar 27th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Højteknologisk konference i København sker på det rette tidspunkt for ESS

2018-02-27:

Konferencen Big Science Business Forum 2018 i København kommer på det helt rette tidspunkt for ESS, mener generaldirektør for European Spallation Source ERIC, John Womersley. Foto: News Øresund – Mandus Örarbäck

I år træder konstruktionen af European Spallation Source (ESS) i Lund ind i sin mest intense fase – udstyr til hundredvis af millioner euro skal købes. I løbet af de næste par dage får en række forskningsanlæg muligheden for at træffe nye partnere. Konferencen Big Science Business Forum 2018 samler over 500 virksomheder, organisationer og personer fra verdens største højteknologiske forskningsanlæg under et og samme tag i København.

Det er, blandt andre, anlægget CERN i Schweiz, på grænsen til Frankrig, i samarbejde med anlægget ESS, der har været fortalere for den fælles konference Big Science Business Forum 2018 i København. Det er første gang, at repræsentanter fra ni af Europas største højteknologiske forskningsanlæg samles til en fælles konference.

– Det er på tide, at det sker. For ESS sker det på et rigtig godt tidspunkt, siger John Womersley, generaldirektør for det europæiske konsortium European Spallation Source ERIC, til News Øresund.

2018 er det mest intense år for konstruktionen af ESS. Der er ikke blevet konstrueret et lignende anlæg i samme størrelsesorden i Skandinavien før nu, og forskningsanlægget er afhængig af virksomheder fra andre dele af Europa, som specialiserer sig i højteknologi.

I dag har ESS omkring 45 leverandører til produktionen af forskellige typer af udstyr. Big Science Business Forum 2018 giver muligheden for at vise sig frem, ikke blot over for andre forskningsanlæg, men også over for virksomhederne, der kan producere udstyret. Over 500 virksomheder og organisationer besøger konferencen, blandt andet fordi forskningsanlæggene har et budget på 12 milliarder euro over de næste fem år til indkøb af udstyr, som virksomhederne kan byde ind på.

– ESS er et af de største videnskabelige anlæg, som er under konstruktion i Europa lige nu. At Big Science Business Forum 2018 ligger så tæt på ESS er givetvis godt. Hvis konferencen bliver en succes, og indtil videre virker det sådan, så tænker arrangørerne på at gøre det til et tilbagevendende event, som vil blive afholdt forskellige steder i Europa. Men København er et fantastisk sted at holde det i år med tanke på ESS, siger John Womersley til News Øresund. (News Øresund – Mandus Örarbäck)

 


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑