21 juli 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1A xx

Published on september 18th, 2017 | by Sofi Eriksson

0

I dag starter IKEA Bootcamp i samarbejde med danske Rainmaking

2017-09-18:

Idag samlas 10 entreprenörsföretag från 9 länder på Ikea Bootcamp i Älmhult för att under tre månader få hjälp att utveckla produkter och affärsidéer med hjälp av Ikea och det danska entreprenörshuset Rainmaking. Bild från Ikea Hubhult i Malmö. Foto: News Øresund

IKEA’s nye satsning på innovation inledes i Älmhult i dag med acceleratorprogrammet Ikea Bootcamp. I et samarbejde mellem IKEA og det danske entreprenørhus Rainmaking skal ti virksomheder fra ni land gennem tre måneder få hjælp til at udvikle deres forretningsideer. Berlingske rapporterer om danske Anyware Solutions, der i tre måneder skifter kontorfælleskabet The Camp i Ballerup ud IKEA’s kontor i Älmhult.

Mandag morgen tager de to danske entreprenører Jan H. Christiansen og Morten Bremild toget til Älmhult, og møder der de ni andre entreprenørvirksomheder, den svenske møbelkæmpe IKEA samt personale fra det danske Rainmaking.  De er udvalgt til at deltage i acceleratorprogrammet IKEA Bootcamp, der i december afsluttes med en stor demodag med medier og eksterne investorer indbudt.

De to danske entreprenører har drevet Anyware Solutions i to år i Tryg-koncernens co-workingspace The Camp i Ballerup. Der udvikler de en smart adapter som skrues i lampefatninger og som med hjælp af sensorer, Wi-Fi og bluetooth holder styr på temperatur, fugtniveau og lys og kan overvåge om der sker noget uventet i hjemmet med hjælp af lydsensorer.

– Vi ser flere interessante muligheder i Anyware Solutions. De har   en løsning med sensorer som gør det muligt at samle data og dermed information om hvordan du kan få det bedre i dit hjem. Det passer godt med vores mission i IKEA og det er super godt hvis vi kan samarbejde med dem eller på andre måder støtte dem for at gøre deres produkter bedre, siger Per Krokstäde, news business manager på IKEA, til Berlingske.

Godt 1.300 opstartsvirksomheder fra 86 lande ansøgte om at deltage i IKEA Bootcamp. Anyware Solutions er et af ti udvalget fra ni forskellige lande og eneste fra Danmark. Fra Sverige deltager Göteborgsbaserede Mimbly som udvikler teknik til at genbruge vand fra vaskemaskiner.

IKEA tilbyder de deltagende virksomheder 20.000 euro til udvikling, mentorer, fri bolig og fri adgang det nye co-working space i Älmhult med test lab og prototype shop. Der er også personale på plads fra danske Rainmaking som 2010 startede Startupbootcamp, eftersigende et af de største acceleratorprogrammer i verden. Rainmaking er aktivt i 40 lander.

Mere dansk innovation hos IKEA

Space 10 i Köttbyn i Köpenhamn fungerar som Ikeas externa framtidslaboratorium. Foto: News Öresund

Dansk entreprenørskab lader til at passe IKEA godt. Udover samarbejdet med Rainmaking så finansierer den svenske møbelgigant også fremtidslaboratoriet Space10 i Kødbyen i København.  

I november 2015 blev Space 10 i indviet med for at undersøge hvordan vi skal bo og leve idenfor en foranderlig fremtid. Selvom at Space 10 er finansieret af Inter IKEA arbejder de selvstændigt med at forske og undersøge nye måder at leve på og tackle fremtidens udfordringer på.

Space 10 har godt 30, hvoraf nogle er ansat i kortere perioder for at biddrage med ekspertise til et projekt, og flere samarbejdspartnere. Gennem fremtidsforskningen har Space10 blandt andet skabt en urban have, The Growroom, som kan skabe hjemmeproduceret mad til byboer. Man har også eksperimenteret med fremtidens mad, fx med de alternative kødboller; The Crispy Bug Ball, The Wonderful Waste Ball og The Lean Green Algae Ball. Om de kommer på menuen i IKEA’s restauranter fremover er dog uvist. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑