19 januari 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2C xx

Published on maj 4th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

IKEA nedlægger 110 stillinger i Skåne

2018-05-04:

IKEA nedlægger 150 stillinger i Sverige, Holland og Belgien, hvoraf 110 af dem befinder sig i Skåne. Foto: News Øresund – Johan Wessman

Torsdag annoncerede IKEA, at 150 arbejdspladser i henholdsvis Sverige, Holland og Belgien nedlægges. I Skåne er det 110 arbejdspladser, som nu forsvinder.

I jagten på global tilgængelighed har IKEA valgt at satse mere på distribution og E-handel. For at nå det mål har møbelselskabet set sig nødsaget til at afskedige 150 medarbejdere i Sverige, Holland og Belgien, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Og det er særligt i Skåne, at IKEA-medarbejderne snart skal lede efter nyt job. Her er det nemlig 110 arbejdspladser, som nedlægges, hvis alt går efter planerne.

– Det drejer sig blandt andet om globale supportfunktioner såsom HR, kommunikation, holdbarhed og markedsføring. Vi vurderer, at 150 globale stillinger påvirkes, primært i Sverige, Belgien og Holland, siger Kajsa Johansson, kommunikationsmedarbejder hos IKEA Group, til nyhedstjenesten Rapidus.

90 af arbejdspladserne ligger i Hubhult, Malmø, mens de resterende 20 arbejdspladser ligger i Helsingborg.

I Sverige har de IKEA-ansattes fagforbund, Unionenklubben IKEA, været i forhandling med møbelselskabet om at nedbringe antallet af fyringssedler siden sidste måned. I torsdags fik de den endelige besked om, at 110 medarbejdere i de skånske afdelinger skal finde nye jobs, skriver Rapidus.

IKEA har 262 varehuse i 29 lande og beskæftiger i alt 150.000 personer.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑