26 mars 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1D xx

Published on februar 23rd, 2018 | by Anna Palmehag

0

Informationstjenesten Øresundseksperterne fik 1.300 besøg første år

2018-02-23:

Tjenesten Øresundseksperterne blev oprettet i 2017 og drives af Øresunddirektbusiness. Foto: News Øresund – Johan Wessman

Flere virksomheder søgte juridisk rådgivning hos informationstjenesten Øresundseksperterne i løbet af tjenestens første leveår. Tjenesten blev oprettet i 2017 og drives af Øresunddirektbusiness. Rådgivningen tilbydes af et svensk og et dansk advokatfirma, Trägårdh Advokatbyrå og DLA Piper Denmark Advokatpartnerselskab, som begge specialiserer sig i juridiske forhold i Danmark og Sverige.

Når små og mellemstore virksomheder overvejer at rykke forretningen til den anden side af Sundet, kan der være mange spørgsmål forbundet hermed. Hvordan skal en svensk ansættelseskontrakt udformes? Gælder den samme reklamationsret i Sverige som i Danmark? Og hvad er reglerne for nethandel i Sverige?

Denne slags spørgsmål – og mange andre – er eksempler på den rådgivning, som Øresundseksperterne stiller til rådighed. Øresundseksperterne er en online informationstjeneste med henblik på gratis rådgivning af virksomheder, der har interesse i at drive forretning på tværs af grænsen mellem Danmark og Sverige.

I løbet af tjenestens første leveår blev den besøgt 1.300 gange, og 93 spørgsmål blev stillet. Derudover blev disse spørgsmål og tilhørende svar læst 390 gange, hvilket vidner om behov for information om erhvervslivet i Greater Copenhagen, skriver nyhedsmediet Rapidus.

– Vi bestræber os efter at få endnu flere spørgsmål og skabe mere opmærksom om vores service til små og mellemstore virksomheder på tværs af Øresund, men vi er absolut tilfredse med vores online-service, siger sekretariatslederen for tjenesten, Thomas Steffensen, til Rapidus.

Øresundseksperterne består af en række eksperter og specialister i dansk-svensk arbejdsret, ejendomsret, selskabsret og lignende, retslige forhold. I løbet af det første år er der kommet flere specialister til.

– I fremtiden skal vi have flere specialister med på holdet, der kan besvare spørgsmål om andre eller lignende emner, siger Thomas Steffensen til Rapidus. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑