23 mars 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1E xx

Published on juni 8th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Ingen klar besked om højhastighedstog i svenske regerings infrastrukturplan

2018-06-08:

En satsning på att bygga ut järnvägen med dubbelspår mellan Helsingborg och Ängelholm ingår i regeringens infrastrukturplan för 2018-2029, som presenterades i måndags. Foto: News Øresund – Johan Wessman

Satsninger på dobbeltspor mellem Helsingborg og Ängelholm, samt utbygning af E22 motorvejen i primært det nordøstlige Skåne. Det er satsningerne i regeringens infrastrukturplan for perioden 2018-2029, som den svenske regering præsenterede i denne uge. Også en ny højhastighedsstambane mellem Hässleholm og Lund er med, men der er stadig også mange ubesvarede spørgsmål.

Regeringen vil bygge nye stambaner til højhastighedstog på tre strækninger: Lund-Hässleholm, Järna-Linköping og Borås-Göteborg. Men der kommer ingen besked om togenes hastighed, planlagt byggestart eller finansiering, eftersom forhandlingerne med oppositionen er i gang, skriver DN.

De nye satsninger i forhold til Skåne, handler udover de nævnte projekter blandt andet om en fortsat udbygning af de fire spor mellem Malmø og Lund, sporvognsbyggeriet i Lund og etappe to af satsningen på Lommabanan, der ligger i henholdsvis midten og starten af planlægningsperioden. Satsningerne på dobbeltspor mellem Helsingborg og Ängelholm ligger deriomod i slutningen af perioden.

Overordnet set følger regeringen Trafikverkets forslag, som kom i august 2017. Trafikverket forslog investeringer på 622,5 milliarder svensker kroner. Hertil lægger regeringen 90 milliarder svenske kroner, som kommer fra trængselsskat, baneafgifter og medfinansieringer fra blandt andet kommuner.

Af de 622,5 milliarder i grundpuljen, lægges 125 milliarder kroner på drift og vedligeholdelse af jerbaner, 164 milliarder på drift og vedligeholdelse af veje, og de øvrige 333,5 milliarder på udvikling af transportsystemet. (News Øresund)

Läs mer: Dubbelspår på hela Västkustbanan och snabbtåg med hastigheter på 250 km/h mellan Lund och Hässleholm


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑