23 februari 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2A xx

Published on juni 29th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Ingvar Kamprads kærlighed til Greater Copenhagen-regionen resulterede i tusinder af job i København, Malmø og Helsingborg 

2018-06-29:

Ikea Group, Inter Ikea Group og familien Kamprads selskab Ikano havde sidste år 10.000 medarbejdere i København, Malmö, Helsingborg og Älmhult. Billedet er taget fra det internationale mødested Hubhult i Malmö med møbelbutikken i baggrunden. Foto: News Øresund

Øresundsregionen var vigtig for møbelentreprenøren Ingvar Kamprad, som døde i starten af året. Mellem 1973 og 1978 boede familien Kamprad i Vedbæk nord for København. I Skåne har Ingvar Kamprad været med til at bygge forskerparken Ideon og højhuset Ideon Gateway, finansierede Ingvar Kamprad Designcentrum ved Lunds Tekniska Högskola og til at skabe den globale mødeplads Hubhult i Malmø. I København finansierer IKEA Space10 future living lab. Da Øresundsinstituttet sidste år kortlagde IKEA og Ikano virksomhederne viste det sig at Ingvar Kamprad har skabt mere end 10.000 job i Älmhult, Helsingborg, Malmø og København. 

Ingvar Kamprads hjerte bankede for Danmark. Da svenske møbelproducenter ikke ville hjælpe det da nytilkomne IKEA med at producere billige møbler, tog dansk industri imod tilbuddet og var gennem mange år storleverandør til det smålandske firma. 1973 flyttede IKEA’s hovedkontor fra Älmhult til Humlebæk. Frem til 1978, hvor hovedkontoret flyttede videre til nederlandske Leiden, boede familien Kamprad også i Vedbæk.

– Jeg elsker Danmark. Vi boede i et villaområde med et dusin villaer, hvor vi allesammen kendte og hjalp hinanden. Når noget gik i stykker i vores villa ringede jeg til Wilhelm, som var marineingeniør. Som morgenfrisk købte jeg poser med brød og hængte dem på naboernes håndtag.

Det fortalte Ingvar Kamprad om sin tid i Danmark ved et interview* med News Øresunds chefredaktør Johan Wessman i december 2008, hvor chefredaktøren hentede ham ved Københavns Lufthavn og via Lund kørte til den årlige juletale for IKEA’s personale i Älmhult.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑