23 februari 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

Iværksætter fra Malmø hjalp journalistnetværk med Panama-lækagen

Iværksætter fra Malmø hjalp journalistnetværk med Panama-lækagen

2016-04-08:
Neo

Neo Technologys grafdatabase Neo4J anvendes af journalistnetværket ICIJ for at sortere de store mængder dokumenter fra Panama-lækagen til forståelige graf,billeder. Billede: Neo Technology

For at bringe orden i 2,6 terabyte dokumenter fra advokatselskabet Mossack Fonseca samarbejdede det internationale journalistnetværk ICIJ med databasevirksomheden Neo Technology som blev grundlagt i Malmø, hvor udviklingsafdelingen stadig findes. Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Da den tyske avis Süddeutsche Zeitung modtog i alt 2,6 terabyte data med dokumenter fra Mossack Fonseca i Panama bad avisen det internationale journalistnetværk ICIJ om hjælp. Netværket henvendte sig derefter til Neo Technology der har udviklet en unik grafdatabaseservice som organiserer data i grafer med noder som gjorde det muligt for journalisterne at følge pengene fra forskellige postboksselskaber og afsløre personer og virksomheder, som har forsøgt at undvige at betale skat i deres bopælsland.

Neo Technology er grundlagt af entreprenøren Emil Eifrém i Malmø. Eifrém besluttede sig ved årtusindeskiftet for at bygge en egen database med en ny teknik som han kaldte grafdatabase som kan gøre store mængder data overskuelige.

Siden 2009 har Neo Technology tiltrukket 400 millioner svenske kroner i risikovillig kapital og hovedkontoret findes i dag i Silicon Valley i USA, mens udviklingskontoret fortsat ligger i Malmø. Blandt ejerne er Fidelity Growth Partners Europe, Sunstone Capital, Conor Ventur Partners, Creandum of Dawn Capital. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑