23 mars 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1D xx

Published on juni 1st, 2018 | by Nicklas Andersen

0

København præsenterer 37 anbefalinger til forbedringer af erhvervslivet

2018-06-01:

Københavns Kommunes overborgmester, Frank Jensen (S), opfordrer landets borgmestre til at tage task forcens anbefalinger til sig. Foto: News Øresund

Større fokus på digital innovation og en ny Øresundsmetro. Det er eksempler på Københavns Kommunes task forces præsentation af 37 konkrete anbefalinger til forbedringer af vilkår i erhvervslivet som kom onsdag. Forbedringerne er nødvendige for at følge med i den internationale konkurrence, siger Torben Möger Pedersen, medlem af task forcen.

Fem pejlemærker og 37 konkrete anbefalinger. Det er summen af Københavns Kommunes task forces arbejde med at undersøge og fremlægge forslag til indsatser og forbedringer af virksomheders erhvervsvilkår.

Hovedfokus i anbefalingerne er ny servicekultur, bedre arbejdsmarked, digital innovation, effektiv og bæredygtig infrastruktur og at øge den internationale interesse for København. Anbefalingerne skal sikre, at København fastholder sin position som højvækstby.

– Bedre vilkår for de virksomheder, der arbejder i København, er afgørende for at fastholde Københavns stærke position i den hårde konkurrence mellem Europas store byer. Vi anbefaler, at ledelsen i Københavns Kommune sætter sig i spidsen for at indføre en ambitiøs servicekultur i alle forvaltninger, der har med virksomhederne at gøre, siger Torben Möger Pedersen, administrerende direktør i PensionDanmark og medlem af Københavns Kommunes task force, i en pressemeddelelse.

Task forcens anbefalinger tages imod med kyshånd fra kommunens overborgmester, Frank Jensen (S), der samtidig opfordrer andre borgmestre til at tage anbefalingerne til sig.

Udover servicekulturen er satsninger på infrastruktur også vigtige for at fastholde et højt niveau af mobilitet. For at gøre det nemmere at komme hid og did skal der blandt andet etableres en Øresundsmetro med stop i København og Malmø, mener task forcen. Københavns Kommune og Malmø Kommune forventer, at den gennemsnitlige rejsetid mellem storbyerne bliver på 23 minutter med en metro.

(News Øresund)

Læs mere: Øresundsmetro gør 500.000 arbejdspladser tilgængelige indenfor en times rejsetid


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑