26 mars 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1E xx

Published on marts 9th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Københavns Lufthavn kan også blive ramt af storkonflikten

2018-03-09:

De kommende strejker og lockouts kan have konsekvenser for Københavns Lufthavn blandt andet i form af indstillet togtrafik til lufthavnen. Foto: News Øresund – Johan Wessman

Varslerne om strejke og lockout kan få betydning for Københavns Lufthavn. Lufthavnen drives af en privat virksomhed, og der er dermed ingen offentligt ansatte der. Men bliver aktører som DMI og Banedanmark ramt af konflikten, kan det få betydelige konsekvenser for lufthavnen.

Når flyrejsende tager til Københavns Lufthavn, er det ofte med toget. Faktisk er det 34 procent af de flyrejsende fra Københavns Lufthavn, som ankom til lufthavnen via tog. Såfremt Banedanmark rammes af den verserende storkonflikt, vil det altså have en direkte indflydelse på antallet af flypassagerer.

En anden vigtig faktor er vejret. For at kunne dirigere flytrafikken ordentligt er det centralt at have korrekt information om vejret. Men siden medarbejderne på Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, er offentligt ansatte, vil det også kunne påvirke driften af lufthavnen.

– Vi ved endnu ikke, om de kommer til at kunne levere den ydelse til os, som de skal. Vi er i dialog med DMI om det, og vi regner med at få et overblik i næste uge. Så snart vi ved mere, vil vi kommunikere det ud, siger Kasper Hyllested, pressechef for Københavns Lufthavn, til News Øresund.

(News Øresund)

 


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑