21 juli 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on oktober 6th, 2017 | by Sofi Eriksson

0

Malmø og Oslo to af seks nye medlemmer i STRING

2017-10-06:

Oslo stad er en af seks nye medlemmer i STRING. Foto: News Øresund

Det dansk-tysk-svenske samarbejde STRING udvides snart med seks nye medlemmer – som strækker sig fra Malmø til Oslo – med start næste år. Malmø har allerede taget beslutning om medlemsskabet, hvorimod de øvrige fem har brug for politiske beslutninger inden de formelt kan blive medlemmer. Når medlemskaberne er vedtaget vokser det politiske samarbejde fra tre til fire medlemslande. Det fremgår af en pressemeddelelse.  

STRING er et grænseoverskridende politisk samarbejde, der repræsenterer en geografisk region fra Hamburg i syd til Region Skåne i nord, og blev dannet i 1999 med formålet at drive Fehmarnbelt-tunnel-projektet mellem Danmark og Tyskland. Byggeriet af en tunnel er stadig i startfasen – men samarbejdet har udviklet sig til at omfatte seks parter.

Og snart får samarbejdet altså yderligere seks medlemmer: Malmö Stad, Region Halland, Västra Götalandsregionen, Akershus Fylkeskommun, Østfold Fylkeskommun og Oslo stad. Indtil videre har kun Malmö Stad truffet den formelle beslutning, mens de øvrige afventer politiske beslutninger inden medlemskaberne bliver formelle.

– Ekspansionen kommer uden tvivl til at skabe bedre koordinering af indsatser, politik og investeringer og åbne op for nye spændende projekter, siger Jacob Vestergaard, Managing Director for STRING, i en pressemeddelelse.

Malmö stad, som er en af værterne for konferencen Fehmarn Bält Days næste år netop i Malmø, håber at kunne bidrage med erfaring omkring betydningen af en fast forbindelse mellem to lande.

– Vi er meget glade for at have fået forespørgslen om at blive fuldgyldige medlemmer i STRING. Malmö stad har længe været indirekte involveret i STRINGS arbejde, gennem europæiske projekter og gennem at offentligt støtte STRING, både på hjemmebanen og i Bryssel. Indenfor vores grænseoverskridende region med Øresundsbron har vi lært os hvad en fast forbindelse mellem to land kan betyde for en region. Malmø kan bidrage med disse erfaringer, og desuden dedikation og deltagelse, i STRINGs fremtidige arbejde, siger Katrin Jammeh Stjernfeldt, borgmester i Malmø, i en pressemeddelelse. (News Øresund)

De nuværende medlemmer i STRING-samarbejdet er:

Hamburg, Schleswig-Holstein, Region Sjælland, Regionen Hovedstaden, Københavns Kommune og Region Skåne.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑