26 mars 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1A xx

Published on februar 22nd, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Malmø skaber vækst i Skåne

2018-02-22:

Skåne er i jobvækst, og det er særligt Malmøs fortjeneste. Foto: News Øresund – Johan Wessman

Region Skåne ligger i toppen, når det gælder jobvækst i Sverige, og det er særligt Malmøs fortjeneste. Erhvervslivet i Malmø står for mere end halvdelen af jobvæksten i Skåne. Desuden stammer 9 procent af Malmøs lønindtægter fra danske jobs.

Skåne er i topform, hvad angår vækst og jobs. Siden 2014 er der kommet 1,3 procent flere jobs til regionen per år, og i de seneste tre år er der blevet skabt 16.000 nye jobs i privatsektoren, skriver Sydsvenskan

– På visse områder halter Skåne efter resten af Sverige, men ikke når vi ser på nye jobs til privatsektoren, siger cheføkonom hos Sydsvenska Industri- & Handelskammaren, en svensk pendant til Dansk Erhverv på regionalt plan frem for nationalt, Pernilla Johansson til Sydsvenskan og fortsætter:

– Siden 2014 er cirka 13 procent af nye jobs i Sverige blevet skabt her i Skåne. Og det er særligt i Malmø, at jobvæksten er høj, siger hun til Sydsvenskan.

Der er blevet skabt 8.400 nye jobs i Malmø siden 2014. Det er en årlig stigning på 2,3 procent. I andre dele af Skåne, som for eksempel Helsingborg og Lund, er der ligeledes tale om en positiv udvikling.

Men selvom udviklingen i Malmø generelt ser godt ud i forhold til skabelse af jobs, så er der en række andre områder, som kan blive bedre. I Malmø residerer nemlig en fjerdedel af Skånes arbejdsduelige befolkning, men samtidig har Malmø 40 procent af Skånes arbejdsløse indbyggere. Dertil skal lægges, at en tredjedel af skånske jobs ligger i Malmø.

– Erhvervslivet i Malmø står for mere end halvdelen af jobvæksten i Skåne. Det indebærer på sin vis en stigende urbanisering af arbejdspladserne, siger Pernilla Johansson til Sydsvenskan.

Selvom der i stigende grad skabes flere jobs i Skåne, og selvom kommunerne i højere grad er forbundet med hinanden, er der stadig nogle af indbyggerne, som vælger at pendle til Danmark for at arbejde.

– Malmø, Helsingborg og Lund er byer, som i højere grad hænger sammen. Og de vestlige dele af Skåne hænger i højere grad sammen med København. 6 procent af Helsingborg indbyggernes lønindkomst stammer fra jobs i Malmø, 3 procent fra Lund og 3 procent fra arbejdspladser i Danmark, siger Pernilla Johansson og tilføjer:

– Samtidig tjener indbyggerne i Malmø en ligeså stor andel af deres totale indkomster i København som i Lund, altså cirka 9 procent af den hjemmehørende befolknings indtægter, siger hun til Sydsvenskan. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑