19 januari 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

Bolig/ejendomme xx

Published on maj 3rd, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Malmøs dyreste byggeprojekt: Nyt hospital skyder snart i vejret

2018-05-03:

Malmøs dyreste byggeprojekt til en samlet pris på 12,3 milliarder svenske kroner blev påbegyndt i onsdags. Projektet er et storstilet hospital med to bygninger på over ni etager hver. Illustration: White Arkitekter

Udbygningen af et ni og ti etagers højt hospital blev påbegyndt onsdag i Malmø. Byggeprojektet kommer til at koste i omegnen af 12,3 milliarder svenske kroner og ventes at stå klar 2024.

Den første bundplade til Malmøs dyreste byggeprojekt nogensinde blev lagt i onsdags. Projektet er en ombygning af det eksisterende hospitalsområde i Malmø, Skånes Universitetssjukhus (SUS), og kommer til at bestå af to bygninger på henholdsvis ni og ti etager. Med sine højteknologiske operationsstuer og plejeafdelinger kommer milliardprojektet til at fylde omkring 100.000 kvadratmeter.

Egentlig havde Region Skåne planlagt at de to bygninger i projektet kun skulle være seks etager høje med et areal på cirka 60.000 kvadratmeter. Det projekt var sat til at koste omkring 4,5 milliarder svenske kroner. Men i løbet af byggeprocessen besluttede Region Skåne sig for at udvide projektet, hvilket næsten tredoblede prisen på projektet til 12,3 milliarder svenske kroner.

At regionen undervejs valgte at udvide projektet har også udskudt en række deadlines for færdiggørelsen af hospitalet. Men ved at lægge den første bundplade i onsdags markerer regionen at deadline for byggestart er overholdt.

– Vi havde sat 2. maj som milepæl, og jeg er stolt over, at vi klarede det, siger Carola Joelsson, der er stedfortrædende forvaltningschef hos den myndighed, Regionfastigheter, der har ansvar for byggeprojektet, til Sydsvenskan.

– Nu begynder vi at bygge opad!

For at markere byggestarten for projektet var Malmøs borgmester, Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), mødt op sammen med to kolleger fra Skånes Regionsråd, henholdsvis Henrik Fritzon (S) og Carl Johan Sonesson (M). Af ceremonielle årsager var de tre politikere med til at lægge den første bundplade, eftersom et første spadestik ikke var muligt i netop dette byggeprojekt.

Carl Johan Sonesson benyttede desuden lejligheden til at fremhæve, at projektet har gået over politiske skel, og at der dermed er bred opbakning fra alle politiske lejre:

– Vi landede helt rigtigt her. Det er vigtigt at beslutninger som disse kan være over blokpolitik, især når det drejer sig om meget store investeringer, siger han til Sydsvenskan.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑