22 maj 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1A xx

Published on juni 13th, 2017 | by Sofi Eriksson

0

Mangel på arbejdskraft i Skåne

2017-06-13:

De kompetencer der er størst mangel på, er inden for sundhedsvæsenet, skolen og IT-branchen, men også håndværkere, kokke og busschauffører. Foto: News Øresund

Flere og flere virksomheder har svært ved at finde medarbejdere med de rette kompetencer, men samtidig er der en optimisme blandt arbejdsgiverne i Skåne. Det viser Arbetsförmedlingens nye prognose, som blev præsenteret i dag. 

”Prognosen viser at Skånes arbejdsgivere har en meget stærk fremtidstro og Arbetsförmedlingen kan imødegå visse rekrutteringsbehov ved eksempelvis at skræddersy uddannelser”, siger Sofie Carlsson, markedschef for Arbetsförmedlingen i Skåne.

Arbetsförmedlingen har spurgt cirka 1.500 arbejdsgivere i både den private og offentlige sektor om deres rekrutteringsbehov det nærmeste år. En stor del af virksomhederne anser, at der vil være øget efterspørgsel efter deres varer og tjenester og mange tror også, at de har brug for at ansætte flere medarbejdere. Arbetsförmedlingen regner med en vækst i beskæftigelsen i Skåne på 12.500 nye job i 2017 og 9.600 i 2018. Flest job ventes inden for den private og offentlige servicesektor samt byggebranchen. Samtidig er der risiko for at mangel på arbejdskraft, særligt højtuddannede, hæmmer udviklingen. De kompetencer der er størst mangel på, er inden for sundhedsvæsenet, skolen og IT-branchen, men også håndværkere, kokke og lastbilschauffører. (News Øresund)

 


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑