21 juli 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1A xx

Published on oktober 11th, 2017 | by Sofi Eriksson

0

Marint center indvies når konference om holdbare have kommer til Malmø i dag

2017-10-11:

Marint center indvies når konference om holdbare have kommer til Malmø i dag. Foto: News Øresund

Onsdag er en havets dag i Malmø. Samtidig med at en tredages konference for holdbare hav, Life Below Water 2017, starter i Hyllie, indvies Marinpedagogiskt centrum på Ribersborgsstranden som skal fortælle om hvordan menneskets levemåde påvirker havene.

Life Below Water 2017 er en international konference der har til mål at diskutere hvordan FN’s verdensmål nr. 14 – at bevare og skabe en holdbar udnyttelse af have, søer og marine ressourcer – kan implementeres lokalt. Konferensen er en opfølger til en FN-konference arrangeret af Sverige og Fiji i New York i sommer under World Oceans Day.

Blandt andet skal man diskutere forhøjede havniveauer, plastikforureninger i havene og holdbar udnyttelse af fisk- og skaldyr i sælskab med blandt andre kronprinsesse Victoria og den svenske miljøminister Karolina Skog (MP). De indvier efterfølgende også Malmøs nye Marinpedagogiska centrum Ribersborg. Centret retter sig først og fremmest til skoleklasser, men kommer til at være åbent for almenheden sommeren igennem. Målet er at øge kendskabet til hvordan menneskets levemåde påvirker havene, og lokalerne, som ligger ved handikapbadet på den sydvestlige del af Ribersborg stranden, skal fyldes med udstillinger, laboratorier, atelier og undervisningslokaler.

Marinpedagogiska centret forvaltes af Malmö stads kulturförvaltning men drives af SEA-U Marint Kunskapscenter. (News Øresund) 


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑