21 juli 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1A xx

Published on oktober 12th, 2017 | by Sofi Eriksson

0

Messe og arbejdspladsbesøg skal lokke unge og nyankomne til industrien

2017-10-12:

Gennem Industrinatten får skoleklasser mulighed for at komme ud på industrivirksomheder i Skåne med håbet om at vække interesse hos dem som snart skal vælge linje på gymnasiet. Foto: News Øresund

Den skånske industri skriger efter arbejdskraft. For at flere skal få øjnene op for branchen afholdes tordag Industrinatten i Malmø – et event hvor unge og nyankomne kan besøge industrivirksomheder og som nu har spredt sig til andre dele af Sverige.

I løbet af fem år forventes den skånske industri  at skulle bruge 2.500 nye medarbejdere, men interessen for at arbejde i branchen har været lav. Gennem Industrinatten, som på trods af navnet er et eftermiddagsevent, får blandt andet skoleklasser mulighed for at komme ud på industrivirksomheder i Skåne med håbet om at vække interesse hos dem som snart skal vælge linje på gymnasiet. I år har man også valgt at satse på nyankomne arbejdsløse gennem et samarbejde med den svenske Arbejdsformidling og interessen for at knytte kontakter med industrivirksomheder har været stor.

For første gang arrangeredes Industrinatten også i Lund i tirsdags og der kom 750 besøgere.
– Interessen i Lund var kæmpestor og over al forventning. Vi udvidede til Lund præcis fordi interessen var så tilpas stor også fra kommuner rundt om i Skåne som vi nu kan dække ind, siger Pia Holmberg, som er ansvarlig for Industrinatten, til News Øresund.

Torsdagen arrangeres Industrinatten for fjerde gang i Malmø og der ventes at komme omkring 1.000 besøgere. Efter at have fået information på messen i Slagthuset bliver deltagerne kørt ud til de medvirkende virksomheder, som eksempelvis består af Mercedes Benz, Alfa Laval, Akzo Nobel, Bilia og Saab.
– De virksomheder som er med, er meget tilfredse og viser de besøgende en stolthet over både virksomheden og faget, siger Pia Holmberg.

Det er ikke bare i Skåne hvor industrien vil lokke ny arbejdskraft til sig. I år har eventet spredt sig fra Malmö til blandt andet det nordøstlige Skåne, Göteborg, Östersund og Kalmar. (News Øresund – Sofi Eriksson)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑