23 februari 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1C xx

Published on juli 10th, 2018 | by Johan Wessman

0

Nazister anholdt i Visby for hetz mod folkegruppe

2018-07-10:

Nazistiske Nordiska Motståndsrörelsen, NMR, med deras grøn-hvide flag da statsminister Stefan Löfven holdt tale i Almedalen i Visby. Foto: News Øresund

For andet år i træk demonstrerede nazistiske Nordiska Motståndsrörelsen, NMR, i Visby under Almedalsveckan. Fem tilhængere til NMR blev anholdt under Almedalsveckan mistænkt for hetz og overfald af en gruppe mennesker, oplyser Expressen

– Et vidne har fulgt en en gruppe på 20-30 NMR’ere. De er gået fra havnen op til Donners Plats, hvor de skulle have råbt “Sieg Heil” og overfaldt personer, siger Patrik Romehed, stationschef, til Expressen.

I hvide trøjer har medlemmer af NMR spredt uro i løbet af Almedalsveckan. Da Centerlederen Annie Lööf holdt tale i Almedalen blev hun afbrudt af lyttere, som menes at have været nazister. Da statsminister Stefan Löfven holdt tale stod NMR langt bagved med deres grøn-hvide flag. Flere mænd, som er udpeget til at være tilhænger af NMR, er anmeldt for mistanke om blandt andet mishandling.

På hjemmesiden Nordfront beskrives NMR’s handlinger i Visby som en “invasion” og en “megasuccess”, mens de undrer sig over hvor krænkede “de rosévinsdrikkende politikere, homolobyisterne og feministerne kommer til at blive”. I efteråret vil nazistiske NMR stille op til Riksdagsvalget samt kommunalvalgene i Boden, Kungälv og Ludvika.

Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter, RFSL, lod dog ikke NMR stå uberørt. I en rekordstor parade for mangfoldighed og mod nazisme marcherede tusindvis af mennesker gennem Visby torsdag sammen med en lang række kendte politikere fra forskellige partier.
– Vi vil ikke lade nazisterne kidnappe vores demonstration eller Almedalen, sagde Miljøpartiets talerør Gustav Fridolin til Aftonbladet. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑