19 januari 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

Miljø xx

Published on april 26th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Nu kommer der også pant på plastikposer i Malmø

2018-04-26:

Netto indførte pant på sine plastikposer i alle butikker på Fyn 16. april i år. Nu følger den svenske supermarkedskæde Hemköp trop, og indfører pant på plastikposer i tre butikker i Malmø. Foto: News Øresund – Johan Wessman

Tre butikker i Malmø under franchisen Hemköp tester nyt pantsystem på plastikposer. Den 16. april i år indførte Netto et lignende system for samtlige Nettobutikker på Fyn.

Plastikposer er farlige for miljøet, og derfor skal brugen af dem reduceres. Det er budskabet i et EU-direktiv, som vil halvere anvendelsen af plastikposer frem mod 2025.

Derfor eksperimenterer den svenske butikskæde Hemköp nu med at indføre et pantsystem på de miljøskadelige plastikposer. Til at starte med drejer det sig om tre butikker i Malmø, nærmere bestemt ved Triangeln, Plaza og Kronprinsen.

Når posen ikke kan anvendes længere, kan kunden gå ned og pante den i butikken, og få en svensk krone igen for sine anstrengelser. Samtidig er prisen på en plastikpose forhøjet med 50 øre.

Hemköp har tidligere testet systemet i Stockholm, hvor der indtil videre er blevet pantet omkring 4.000 plastikposer.

– Med simple midler har vi forenklet og styrket genbrugen af plast. Det er fantastisk, at både kunder og medarbejdere har været så positive, så derfor udvider vi pantsystemet til flere Hemköpsbutikker, siger administrerende direktør for Hemköp, Thomas Gäreskog, i en pressemeddelelse.

I den danske supermarkedskæde Netto er et lignede system blevet taget i brug. Den 16. april i år gik de i luften med pant på plastikposer i samarbejde med WWF Verdensnaturfonden for at gøre verden til et mere plastfrit miljø.

– Plastik kvæler naturen og de vilde dyr. Omfanget er desværre enormt, så der er ingen tid at spilde. Derfor er jeg glad for, at vi nu starter Danmarks mest ambitiøse samarbejde om at fjerne plastik i naturen sammen med Netto og Dansk Supermarked Group. Med panten på plastikposerne er danskerne med til at løse verdens plastikproblemer – fra kassen i Netto til verdens sårbare natur, siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF, i en pressemeddelelse.

Hos Netto vækker tiltaget også stor glæde, da de har oplevet, at kunderne har budt pantordningen velkommen, siger direktøren for Netto International, Michael Løve, i samme pressemeddelelse.

Hvis tiltaget fungerer efter hensigten, vil Netto udbrede pantordningen til de næsten 500 andre butikker i Danmark, men også i udlandet, hvor de driver over 800 butikker fordelt over Sverige, Polen og Tyskland, tilføjer Michael Løve i meddelelsen.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑