18 oktober 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1C xx

Published on november 28th, 2017 | by Sofi Eriksson

0

Ny aftale giver ufrivilligt barnløse hjælp på begge sider af Øresund

2017-11-28:

Ufrivilligt barnløse kan nu få højt specialiseret behandling på begge sider af Øresund, ifølge en ny aftale mellem Region Hovedstaden og Region Skåne. Foto: Roger Lundholm – Region Skåne

Ufrivilligt barnløse kan nu få højt specialiseret behandling på begge sider af Øresund, ifølge en ny aftale mellem Region Hovedstaden og Region Skåne. Aftalen træder i kraft med øjeblikkelig virkning og omfatter indtil videre fem hospitaler.

– Aftalen er i sig selv et vigtigt skridt fremad for de ufrivilligt barnløse. Gennem at sammenkoble den store ekspertise, som findes både øst og vest for Øresund, kan mange nu få en endnu bedre behandling, og dermed få de børn som de ønsker sig. Udover fordelene for de enkelte individer, er aftalen også et lysende eksempel på hvordan vi kan drage nytte af de styrker vi har, fælles over nationsgrænsen, siger Sophie Hæstorp Andersen, Regionrådsformand i Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

De sygehuse som omfattes af aftalen er Skånes Universitetssygehus i Malmø, Rigshospitalet, Herlev Hospital, Hvidovre Hospital og Bispebjerg Hospital. Sygehusene er specialiseret inden for fertilitetsbehandling på forskellige områder og aftalen indebærer at patienter i Skåne og Københavnsområdet får adgang til alle disse behandlinger uanset hvor man bor.

Eksempelvis kommer svenskere til at kunne få del af den komplicerede proces med nedfrysning, opbevaring og tilbagelægning af æggestokke, som Danmark er ledende indenfor, samtidig som danskerne får adgang til modsvarende ekspertise ved Skånes Universitetssygehus, hvor man blandt andet er specialiseret på avancerede analyser af sæd.

Aleksander Giwercman ved Reproduktionsmedicinsk Centrum ved Skånes Universitetssygehus i Malmø mener, at aftalen også er vigtig set i et samfundsøkonomisk perspektiv, eftersom de fælles ressourcer bliver udnyttet mere effektivt, hvilket giver hurtigere og mere højkvalitativ offentlig behandling.

Aftalen om patientmobilitet for ufrivilligt barnløse svenskere og danskere er en del af det EU-finansierede projekt ReproUnion, som er et samarbejde mellem 13 kliniske forskningsenheder i Region Skåne, Region Hovedstaden, Region Sjælland, Lunds Universitet og Københavns Universitet samt Medicon Valley Alliance og Ferring Pharmaceuticals. (News Øresund).


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑