18 oktober 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2A xx

Published on december 20th, 2017 | by Thea Wiborg

0

Ny formand for The Greater Copenhagen & Skåne Committee

2017-12-20:

Region Sjællands kommende regionrådsformand, Heino Knudsen, overtager formandsskabet i den dansk-svenske samarbejdsorganisation The Greater Copenhagen & Skåne Committee (GCSC). Han kommer fra kommunalpolitikken på Lolland og er ny i det regionale samarbejde. Tirsdag afholdte GCSC sit tredje topmøde for politikere og embedsmænd. Handlingsplanen for de kommende år har fokus på life science, digitalisering og en sammenhængende kollektiv trafik.

– Der er langt fra Nakskov, hvor jeg kommer fra, til det østlige Skåne, men vi har et fælles politisk projekt, afsluttede Heino Knudsen (S) sin tale på The Greater Copenhagen & Skåne Committee’s tredje topmøde i Kristianstad.

Han tiltræder som regionrådsformand for Region Sjælland den 1. januar og bliver også formand for den dansk-svenske samarbejdsorganisation, som har et roterende system for formandskabet. Henrik Fritzon, Region Skånes regionrådsformand og afgående formand for GCSC, pointerede i sin indledende tale at en bedre infrastruktur og billetsystem er nogle af de vigtigste faktorer for et fælles arbejdsmarked, hvor flere kan nå, frem for alt, de to storbyer Malmø og København.

– Jo mere vi bygger ud, jo længere kan man nå inden for en time, sagde Henrik Fritzon og fremhævede særligt mulighederne med en fast forbindelse mellem Helsingborg og Helsingør, men også en bedre intern infrastruktur i Skåne.

Fem af kommunerne og de tre regioner er med i et nystartet Interreg-projekt, som skal se på hvordan transportsystemet i hele Greater Copenhagen regionen kan blive mere sammenhængende. Derudover er et af samarbejdets såkaldte signaturprojekter i handlingsplanen for 2018-2019 en ”grænseløse kollektiv trafik” og sidste år vedtog politikerne et trafikcharter, som har fokus på intern mobilitet, grøn mobilitet og international tilgængelighed, blandt andet højhastighedstog til Hamburg.

Den kommende formand Heino Knudsen fremhævede mulighederne med Femern forbindelsen, som han forventede byggestart for i 2019 eller 2020. Desuden talte han om digitaliseringen som et område, der skal prioriteres i samarbejdet. Parterne i det politiske samarbejde har netop vedtaget et charter for digitalisering og et signaturprojekt de kommende to år bliver ”Greater Copenhagen gigabit”, der skal forbedre den digitale infrastruktur i hele den dansk-svenske region.

Det tredje signaturprojekt i GCSC’s handlingsplan er life science, hvor målet blandt andet er at øge produktions- og forskningsaktiviteter inden for området og tiltrække flere internationale talenter.

(News Øresund – Thea Wiborg)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑