22 maj 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2A xx

Published on juni 9th, 2017 | by Sofi Eriksson

0

Ny politikfestival i Stockholmsforstad tiltrækker toppolitikerne

2017-06-09:

Statsminister Stefan Löfven deltager ikke i Almedalsveckan på Gotland i år, derimod deltager han i Politikerveckan Järva. Foto: News Øresund

På lørdag starter Politikerveckan Järva for andet år i træk. Den traditionelle politikfestival på Gotland, Almedalsveckan, har fået kritik for at være for langt fra vælgerne og formålet med Politikerveckan Järva er netop at mindske afstanden mellem politikere og vælgere. Festivalen foregår i Spånga, en forstad til Stockholm som ifølge arrangøren havde en valgdeltagelse på 40,8 procent ved seneste valg.

Alle partilederne holder tale på Politikerveckan Järva i år, bort set fra Kristdemokraterna som sender deres næstformand. Festivalen som arrangeres på en idrætsplads i Spånga og varer i ni dage, har et tema for hver dag, blandt andet kvinder i forstaden, todeling af arbejdsmarkedet, bolig og segregation samt valgdeltagelse og repræsentation. Arrangøren The Global Village vil skabe en bredere debat, hvor flere borgere deltager og engagerer sig samtidig med at politikerne får mulighed for at tale til grupper de normalt ikke når.

”Politikerveckan Järva giver partierne mulighed for at fremføre deres løsninger på udenforskabet, uddannelsesspørgsmål, tryghedsproblemer og integration på arbejdsmarkedet til de grupper som påvirkes i aller højeste grad” skriver arrangøren The Global Village på deres hjemmeside.

Statsminister Stefan Löfven meddelte på Facebook allerede i februrar at han ikke deltager i Almdalsveckan på Gotland i år, men skal rejse rundt og ”tale med folk som måske aldirg skulle besäge en politikfestival, men lige så vel burde få sin stemme hørt i politikken”. Derimod deltager han i Politikerveckan Järva.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑