19 januari 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1D xx

Published on januar 10th, 2018 | by Jenny Andersson

0

Ny svensk transportplan kan skabe 20.000 job per år

2018-01-10:

Trafikverkets forslag til en national svensk transportplan frem til år 2029,  estimeres at kunne skabe cirka 20.000 job per år. Foto: News Øresund

I efteråret leverede svenske Trafikverket deres forslag til en national transportplan frem til år 2029 til den svenske regering. Vedtages forslaget beregner Trafikverket at det kan skabe cirka 20.000 job per år, ifølge oplysninger til TT. Regeringen forventes at træffe beslutning herom i løbet af foråret.

I starten af foråret leverede myndigheden Trafikverket forslaget til regeringen, som estimeres at kunne skabe cirka 20.000 job per år. Det viser nye beregninger fra Trafikverket.

– Det handler om nybyggeri, og om rådgivning til projektering, men også om virksomheder der udfører vedligeholdelse, siger Rolf Haraldsson, national projektleder hos Trafikverket, til TT.

I forslaget til en ny transportplan indgår for Skånes del blandt andet dobbeltspor på jernbanen på vestkysten mellem Ängelholm og Helsingborg, samt anlægning af ​​højhastighedsjernbane mellem Lund og Hässleholm. Men togene kommer til at køre i samme hastighed som på København – Ringsted banen (250 km/t) og ikke som tidligere diskuteret 320 km/t.

Trafikverket meddeler at de skal rekruttere cirka 3.000 medarbejdere til myndigheden for at imødekomme den tekniske udvikling, pensioneringer og naturlig personaleomsætning. Det kan blandt andet dreje sig om planlæggere, indkøbere, projektledere og it-medarbejdere. (News Øresund)

Læs mere: Ny svensk trafikplan sænker hastigheden til 250 km/t på planlagt højhastighedsbane


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑