25 maj 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on juni 12th, 2017 | by Sofi Eriksson

0

Nyt netværk omkring Femern Bælt-forbindelsen samler privatpersoner

2017-06-12:

Den planlagte tunnel under Femern Bælt kommer vil forkorte rejsetiden fra København til Hamburg, men har under den tyske miljøprøvning også mødt kritik. Nu danner parterne som arbejder for den nye faste forbindelse et netværk af venner som modvægt til kritikerne. Illustration: News Øresund

Organisationerne som arbejder for den kommende tunnel under Femers Bælt har dannet et nyt netværk som skal samle privatpersoner fra Tyskland, Danmark og Sverige. Under navnet Friends of Fehmarnbelt skal netværket fungere som modvægt til de tyske modstandere af planerne for den faste forbindelse mellem Tyskland og Danmark.

– Vi er faktisk blevet opfordret til at synliggøre støtten til Femern-projektet. Derfor etablerede vi, sammen med de andre Femern-organisationer, Friends of Fehmarnbelt, som dels er et netværk af stakeholdere og almindeligt interesserede, men også̊ en digital platform for nyheder og debat. Modstanderne mod forbindelsen i Tyskland er relativt få, men meget højlydte. Det er Friends of Fehmarnbelt også et modspil til, kommenterer initiativtageren Jacob Vestergaard, som er direktør for det dansk-tysk-svenske politiske samarbejde STRING.

Bag Friends of Fehmarnbelt står Region Hovedstaden, Københavns Kommune, Femern A/S, Femern Belt Development, Fehmarnbelt Business Council, Hamburg Stad, Region Sjælland, Region Skåne, Schleswig-Holstein og STRING. Netværket får også støtte fra Europakommissionen. Det har egen hjemmeside og vil ifølge en pressemeddelelse være med på Folkemødet i Allinge på Bornholm, som indledes nu på torsdag. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑