18 oktober 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2A xx

Published on november 30th, 2017 | by Sofi Eriksson

0

Nyt projekt skal øge pendlingen i det nordlige Øresund

2017-11-30:

De to byer i det nordlige Øresund vil udvide samarbejdet om det fælles arbejdsmarked. Foto: News Øresund

Helsingborg og Helsingør kommune skal starte et nyt projekt som skal arbejde for et mere integreret arbejdsmarked og flere pendlere mellem de to byer.

De to byer i det nordlige Øresund, Helsingør og Helsingborg, har allerede haft to tværregionale jobmesser. Nu vil de udvide samarbejdet om det fælles arbejdsmarked og starter et projekt. Kortlægning af arbejdsgivernes behov, udvikling af opkvalificeringskurser, branchespecifikke messer og information om mulighederne ved at arbejde på den anden side af Sundet er nogle af de aktiviteter som projektet skal drives med det formål at øge grænsependlingen. Fokus skal være på fem brancher: omsorg, transport og logistik, bygge og anlæg, service, turisme og handel samt mere bredt på akademiker. Målgruppen er arbejdsgivere såvel som medarbejdere og potentielle grænsependlere.

– Det er et fantastisk godt projekt, vi her kan kaste os ud i sammen med Helsingborg. Vi har allerede brancher, der råber på mere arbejdskraft, vi har en buldrende udvikling på turismeområdet, og kommunal sammenhæng har vi for eksempel meget svært ved at rekruttere SOSU-assistenter til plejeområdet. Med målrettede kurser til ledige, bedre overblik over job på begge sider af Sundet og en slags speeddating mellem arbejdsgivere og ledige håber vi at se flere pendlere på tværs af Øresund, säger Benedikte Kiær , borgmester i Helsingør kommune i en pressemeddelelse.

Projektet starter efter nytår og får bidrag fra EU’s Interreg-program på halvdelen af budgettet som er cirka 24 millioner svenske kroner. Partnere i projektet er Helsingborg, Helsingør og Arbetsförmedlingen. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑