15 juli 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on juli 7th, 2017 | by Sofi Eriksson

0

Øresundstogene får flere afgange og kortere rejsetid til september

2017-07-07:

Fire ekstra tog bliver sat ind fra Malmø C til København H om morgenen og om eftermiddagen kører tre ekstra tog i den modsatte retning. De flere afgange i myldretiden og de kortere ophold på de tre stationer starter den 4. september. Foto: News Øresund

Fra september får øresundspendlerne flere afgange at vælge mellem i myldretiden. Fire ekstra tog bliver sat ind fra Malmø C til København H om morgenen og om eftermiddagen kører tre ekstra tog i den modsatte retning. Samtidigt bliver rejsetiden kortere, da opholdene i Københavns lufthavn, Hyllie og Malmø C bliver kortere. Det meddelte Skånetrafiken i en pressemeddelelse tirsdag. 

De flere afgange i myldretiden og de kortere ophold på de tre stationer starter den 4. september. Det er et skridt i retning mod at vende tilbage til den timinutterstrafik og den rejsetid som var over Øresundsbron inden grænse- og id-kontrollerne indførtes efteråret og vinteren 2015/2016.

Udover flere afgange nedsættes rejsetiden fra København H til Malmø C fra dagens 45 minutter til omkring 38 minutter. De længre ophold på Hyllie station og i Københavns lufthavn i Kastrup, som skyldtes grænsekontrollerne og de nu afskaffede id-kontroller, bliver cirka fire minutter kortere på hver station. Fremover vil grænsekontrollen på Hyllie station blive gennemført på cirka 6 minutter, når nyansatte civilbetjente er rekrutteret og uddannet.

Forandringen indebærer også at de, der rejser videre nordud fra Malmø C får afkortet rejsetiden yderligere, da opholdet på Malmø C, som i dag er 15-20 minuter, kan forkortes uden at den øvrige togtrafik påvirkes.  (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑