24 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on juni 21st, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Op til hver femte Øresundstog fungerer ikke

2018-06-21:

Op til hver femte Øresundstog fungerer ikke. Det har fået Skånetrafikken til at rette skarp kritik mod DSB Vedligehold – et dansk, statsejet selskab, der står for vedligeholdelsen af togene. Foto: News Øresund

Der står nu 17 Øresundstog på værksted, hvoraf seks er fuldstændig ødelagte. Det har skabt en mangel på tog, hvilket har betydet, at flere af Øresundstogets rejsende den seneste tid ikke har kunnet sidde ned, skriver Sydsvenskan. Og det er dybt ulykkeligt, siger Skånetrafikken, der samtidig rejser en kritik af vedligeholdelsen af togene, som den danske statsvirksomhed DSB Vedligehold står for.

Svedende pander i tætpakkede kupeer, og en reel rift om siddepladserne. Det har været virkeligheden i Øresundstogene de seneste uger. 15-20 procent af Øresundstogene har nemlig været ude af drift, og det har betydet, at Skånetrafikken, der er ansvarlig for store dele af Øresundstogtrafikken på den svenske side, har været nødt til at køre med kortere tog.

Og det går blandt andet ud over de rejsende:

– Der mangler tog på visse afgange, hvilket betyder, at rejsende er nødt til at stå op i togene. Det er dybt ulykkeligt. Ikke godt overhovedet, siger Mark Fenzel, business manager for tog hos Skånetrafikken, til Sydsvenskan.

Togmanglen skyldes, at flere af Øresundstogene står på værksted i København, som drives af DSB Vedligehold. DSB Vedligehold er et datterselskab til DSB, og er ligeledes en statsejet virksomhed.

Igennem de seneste tre år har det i gennemsnit været 11 ud af 111 Øresundstog, der har været ude af drift, hvilket svarer til 10 procent. Sidste uge torsdag var det 17 tog, som var ude af drift. Ugen forinden var det 21 tog – hver femte tog stod altså på værksted frem for på skinner.

De mange problemer, der har været med togene, har ført til, at Skånetrafikken nu retter skarp kritik mod DSB Vedligehold. Skånetrafikken påpeger, at DSB Vedligehold har manglet rettidig omhu i at finde brister i togene såsom ikke-fungerende klimaanlæg.

Det kulminerede for nogle uger siden i et togstop på strækningen inden Hyllie Station, hvortil klimaanlæggene også stoppede med at virke. Varmen fik til sidst passagererne til at bryde dørene op og evakuere toget.

DSB Vedligehold kan ikke genkende kritikken, Skånetrafikken fremfører. Tværtimod, siger virksomhedens administrerende direktør, Dan Stig Jensen, der fremhæver, at han løbende er i dialog med chefen for Øresundstogene samt andre svenske samarbejdspartnere:

– Jeg har så sent som i eftermiddags snakket med chefen for Öresundståg, som sagde, de var tilfredse med vores samarbejde. Skulle der opstå problemer, vil vi naturligvis diskutere det med vores svenske samarbejdspartnere med det samme, sagde Dan Stig Jensen sidste torsdag ifølge Sydsvenskan.

Skånetrafikken er i øjeblikket i gang med at bygge en ny vedligeholdelsesstation ved Hässleholm Station, som skal stå klar 2020. I den forbindelse vil Skånetrafikken sørge for at skærpe kvalitetskravene for vedligeholdelsen af togene, så de skal bruge mindre tid på værksted.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑