19 januari 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2C xx

Published on april 23rd, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Optimisme efter FN-møde i Skåne

2018-04-23:

FN-mødet på Backåkra-gården, som har tilhørt tidligere FN generalsekretær Dag Hammarskjöld, har omhandlet tre centrale områder: FN’s fremtidige rolle, kemisk krigsførelse og humanitære indsatser. Foto: News Øresund – Johan Wessman

FN’s sikkerhedsråd afholdte uformelt møde i Skåne i weekenden. Her blev der taget skridt i den rigtige retning med hensyn til det kriseramte Syrien, siger Perus repræsentant i FN’s sikkerhedsråd, Gustavo Meza-Cuadra, til TT.

Koncentrationen af internationale topdiplomater i den sydøstlige del af Skåne var i weekenden på sit højeste. 15 medlemmer af FN’s sikkerhedsråd gæstede nemlig gården Backåkra i Skåne til uformelt møde om fremtidens sikkerhedsstrategier, hvor de blandt andet blev enige om, at krisen i Syrien skal påtales:

Det er tid til at oprette dialog om Syrien, og i dag tog vi et skridt i den retning. Vi er nødt til at genoprette tilliden til FN, siger Gustavo Meza-Cuadra til TT.

På trods af grundlæggende stridigheder blandt de forskellige medlemmer i rådet endte mødet på Backåkra-gården alligevel med stærk opbakning til tre prioriterede og centrale områder, fortæller Sveriges FN-ambassadør, Olof Skoog, til TT.

For det første skal man for alvor tilbage på ret, politisk kurs i forhold til FN-ledede processer. For det andet skal man styrke den humanitære indsats, hvilket yderligere understreges af Sveriges og Kuwaits resolution, som blev fremlagt i februar. For det tredje skal man komme brugen af kemiske våben til livs, siger Olof Skoog ifølge TT.

Da der i løbet af det uformelle møde i Backåkra skulle holdes frokost, blev Sveriges stats- og udenrigsminister, henholdsvis Stefan Löfven (S) og Margot Wallström (S), også inviteret inden for. I løbet af frokosten blev der diskuteret Syrien, hvor det blev understreget, at militær indgriben ikke er vejen frem.

– Der findes ingen militær løsning på konflikten, kun en politisk. Den syriske regering er nødt til at gå i dialog med oppositionen. Den diplomatiske vej er den eneste vej til fred, siger FN’s generalsekretær, António Guterres, ifølge SVT Nyheter.

Generalsekretæren peger desuden på, at sikkerhedsrådet hurtigst muligt skal blive enige om en undersøgelsesmodel for krigsforbrydelserne i Syrien, så gerningsmændene kan stilles til ansvar.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑