24 juni 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1A xx

Published on april 27th, 2017 | by Sofi Eriksson

0

Paris og København i tæt opløb om at få lægemiddelsmyndigheden EMA – ifølge rankingliste

2017-04-27:

København får høje karakterer for sin lægemiddelsklynge og forskningsmiljø, her ses den bioteknologiske forskerpark Cobis. Foto: News Øresund

På listen over de 16 europæiske byer som er kandidater til at blive ny hjemby for den europæiske lægemiddelsmyndighed EMA havner Paris i toppen med 63 point, fulgt af København med 62 point. Stockholm og München deler tredjepladsen med 57 points. Rankingen er lavet af konsulentfirmaet KPMG på vegne af Novo Nordisk.

I forbindelse med Brexit skal den europæiske lægemiddelsmyndighed EMA, med 900 ansatte, flytte til en by som stadig er med i EU. KPMG har ranket 16 aktuelle byer, som er kandidater til at blive ny hjemby for EMA, og konstaterer at seks af byerne som tilhører gruppen med bedst forudsætninger er: Paris, København, Stockholm, München, Amsterdam og Berlin.

KPMG har set på en række faktorer såsom byerne og landenes lægemiddelsindustri, universitetsforskning, myndighedskompetence og politisk stabilitet, infrastruktur og tilgang til international lufthavn, tillgang til internationale skoler og livskvalitet.

København får flest point af alle byerne, når det gælder forskning og videnskabelig omgivelser samt livskvalitet, og er næst bedst efter Paris når det gælder life-science klyngens størrelse og dynamik. Paris er også bedst i klassen når det gælder infrastruktur og tillgang til internationale lufthavne, og rangeres højt også når det gælder livskvalitet.

Stockholms vurderes til at være den bedste by når det gælder national myndighedskompetence og politisk stabilitet, og er næst bedst efter København når det gælder forskning og videnskabelige omgivelser og livskvalitet.

I KMPGs beskrivelsen af Københavns nævnes der ikke Øresundsbron og nærheden til Skåne med yderligere universiteter og lægemiddelsfirmaer og samarbejdet indenfor Medicon Valley Alliance. (News Øresund)

Byerne med bedst forudsætninger for blive ny hjemby for den europæiske lægemiddelsmyndighed EMA

Paris: 63
København: 62
Stockholm: 57
München: 57
Amsterdam: 56
Berlin: 55
Wien: 52
Lyon: 52
Bonn: 50
Dublin: 48
Bryssel: 48
Barcelona: 46
Madrid: 41
Milano: 38
Lissabon: 37
Rom: 32

Kilde: KPMG som har brugt de kriterier som The European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA) har lavet for at vælge en ny placering.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑