21 juli 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2A xx

Published on juli 4th, 2016 | by Jenny Andersson

0

Paven inviteret til København i forbindelse med besøg i Lund og Malmø

2016-07-04:
Paven

Paven er inviteret til at tale på Nordisk råds møde i København i forbindelse med at han besøger Lund og Malmø til efteråret. Foto: Flickr – Republic of Korea (CC BY-SA 2.0)

Den 31. oktober kommer pave Frans til Lund og Malmø på et to dage langt besøg. Muligvis kommer han også til at tage en tur over Sundet til København. En invitation er sendt afsted til at holde åbningstalen på Nordisk Råds møde på Christiansborg. Det skriver Ekstrabladet.    

Pave Frans besøger i slutningen af oktober Lund i anledningen af 500-årsdagen for reformationen. Han vil blandt andet medvirke ved en gudstjeneste i Lunds domkirke og til et event i Malmö Arena. Paven bliver i to dage og forventes at også nå med til at fejre en katolsk messe.

Desuden er han inviteret til at holde åbningstalen på Nordisk Råds møde i København den 1.november. Henrik Dam Kristensen, præsident for rådet, fortæller til Ekstrabladet at de har henvendt sig til den katolske kirke, for at forhøre sig om muligheden for at paven kan besøge København, men har fået svaret at de skal sende en officiel indbydelse.

– Når man får sådan et svar, betyder det oversat fra det politiske sprog, at det ikke er umuligt, at paven kommer, men vi venter stadig på det endelige svar, siger Henrik Dam Kristensen til Ekstrabladet.

Det er 27 år siden Danmark sidst havde besøg af en pave.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑